Vijesti
Politika
Sudbina SDS-a u rukama Izetbegovića
23.03.2015. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Sudbina SDS-a u rukama Izetbegovića
Predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović rekao je da se sudbina SDS-a nalazi u rukama Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Željka Komšića i Emira Suljagića, pa otuda i nervoza koju ispoljava poslanik SDS-a u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević.

Petrović je ocijenio da je "upravo trojac Bosić-Tadić-Pandurević i doveo SDS u takvu situaciju vodeći 'politiku ćorsokaka', koju teško da mogu opravdati i vlastitom članstvu", saopšteno je iz SNSD-a.

On je naglasio da je prije par dana Pandurevićeva ustvrdila da je Demokratska fronta /DF/ Željka Komšića napravila najviše ustupaka za formiranje vlasti u FBiH i na nivou BiH, glumeći tako portparola DF-a, čiji je stvarni lider Emir Suljagić, dok je Željko Komšić samo formalni šef te partije.

"Prije toga smo gledali dodvoravanje Bakiru Izetbegoviću i Šefiku DŽaferoviću. Onda smo čuli i izjavu Aleksandre Pandurević kako se 'sve dešava u Sarajevu i da strani ambasadori samo protrče kroz Banjaluku', što je još jedan pokazatelj da se rukovodstvo SDS-a ne samo odmetnulo od svog članstva, već i odrodilo od Republike Srpske", istakao je Petrović.

On je rekao da "Pandurevićeva, izgleda, još nije razumjela da se, kad je riječ o bilo kojem važnom procesu, na nivou BiH rješava tek oko 20 odsto stvari, taman onoliko koliko nivo BiH ima ustavnih nadležnosti bilo da se radi o procesu evropskih integracija ili nekom drugom važnom pitanju.

"Mi u SNSD želimo da SDS što prije formira vlast u Sarajevu i da 'odradi' tih svojih 20 odsto stvari. Ali, ako se po jutru poznaje dan, teško da će tamo bilo šta da funkcioniše", zaključio je Petrović.