Vijesti
Sport
Zmajevi otputovali u Beč
Ponoviti dobru igru i protiv Austrije
29.03.2015. 14:00
Izvor: mojevesti.ba
Ponoviti dobru igru i protiv Austrije
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su jutros iz Andorra la Velle, gdje su sinoć pobijedili Andoru s 3:0 u petom kolu kvalifikacija za EURO 2016, i uputili se ka Barceloni.
Iz katalonske prijestolnice selektor Mehmed Baždarević i igrači otputovali su za Beč, jer u utorak u ovom gradu igraju prijateljsku utakmicu s Austrijom.
Večeras bi bh. reprezentativci trebali obaviti jedan od dva planirana treninga u Austriji, a saigračima u nacionalnom timu priključit će se Toni Šunjić (u Andori nije igrao zbog crvenog kartona) i Semir Štilić, kojeg je Baždarević pozvao za meč na stadionu "Ernst Happel".
"I u Austriji želimo prikazati dobru igru, obradovati naše brojne navijače. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Od igrača ću tražiti maksimum zalaganja kao da je utakmica za bodove", kratko je kazao Baždarević prije polaska u Beč.
U taboru bh. tima vlada pozitivna atmosfera nakon sinoćnjeg trijumfa kojim je BiH ostala u igru za borbu za plasman na Evropsko prvenstvo "Francuska 2016".