Vijesti
Politika
Sjednica Doma naroda bez sporne tačke koja smeta SNSD-u!
30.03.2015. 12:00
Izvor: Moje Viejsti
Sjednica Doma naroda bez sporne tačke koja smeta SNSD-u!
U 11 sati počinje sjednica Doma naroda PSBiH, a na zakazanoj sjednici na dnevnom redu nema izbora članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a što je bilo na prošloj sjednici kada SNSD-ovci nisu ni došli, piše novinska agencija Patria.

Podsjećamo zbog nedostatka kvoruma, prekinuta je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer na sjednicu nisu došla dva delgata SNSD-a (Nebojša Radmanović i Sredoje Nović), te jedan delegat DNS-a, koalicijskog partnera SNSD-a (Dragutin Rodić).

Blokada Doma naroda uslijedila je jer SNSD-u smeta Sadik Ahmetović koji je izabran u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom OSA-e, jer su oni željeli na ovo mjesto instalirati svog člana.

Tako će danas biti samo izbor članova samo nekih zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda i to: Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine, Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničke komisije za evropske integracije, Zajedničke komisije za administrativne poslove i Zajedničke komisije za ljudska prava.

Inače, SNSD je u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom OSA-e želio postaviti Nikolu Špirića, ali to bi bio sukob interesa, jer njegov sin radi u ovoj instituciji.