Vijesti
Politika
SIPA završila provjere kandidata za Vijeće ministara BiH
31.03.2015. 12:00
Izvor: Moje vijesti
SIPA završila provjere kandidata za Vijeće ministara BiH
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) okončala je provjere kandidata za ministre i zamjenike u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

"Državna agencija za istrage i zaštitu, ulažući maksimalne napore, značajno prije isteka zakonom propisanog roka, okončala je provjere istinitosti navoda koje su na obrascima izjava Centralne izborne komisije BiH naveli kandidati za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.

Na osnovu člana 10d. stav (7) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, konačni izvještaj danas je (31.3.2015.) proslijeđen predsjedavajućem Vijeća ministara BiH na upoznavanje i dalje nadležno odlučivanje", saopćeno je iz SIPA-e.

Danas u 12 sati zakazana je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi zastupnici trebali potvrditi imenovanje ministara i zamjenika ministara u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Potvrđivanjem Vijeća ministara, Bosna i Hercegovina će više od pet mjeseci nakon održanih općih izbora dobiti novi saziv Vijeća ministara BiH za mandatni period 2014.-2018.