Vijesti
Sport
Baždarević zadovoljan
Dio Zmajeva se 'rasuo' po Evropi, a dio stigao u Sarajevo
02.04.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Dio Zmajeva se 'rasuo' po Evropi, a dio stigao u Sarajevo
Dio nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine doputovao je danas u Sarajevo iz Beča gdje su odigrali prijateljski meč sa selekcijom Austrije.
Većina igrača otputovala je direktno u zemlje u kojima nastupaju za svoje klubove, a u glavni grad BiH doputovali su članovi stručnog štaba s Mehmedom Baždarevićem na čelu.
Nogometaši BiH su u petak slavili u gostima protiv Andore s 3:0 što im je prva pobjeda u kvalifikacijama, a sinoć su remizirali u prijateljskom meču s Austrijom 1:1.
Selektor Baždarević još jednom je kazao da je zadovoljan učinkom igrača u dvjema utakmicama.
''Možemo biti zadovoljni s onim što smo uradili, prvo u Andori jer je bilo važno da se stvori nada u ono što nas čeka u kvalifikacijama. Ova druga utakmica je također bila važna, pogotovo zbog navijača koji su došli da nas bodre. Bilo je dobrih perioda i malo slabijih, ali uglavnom za mene je ono što sam vidio bilo izuzetno dobro'' - kazao je selektor bh. tima po dolasku na aerodrom u Sarajevu.
Nije želio komentirati rezultat zaostale utakmice B-grupe kvalifikacija između Izraela i Belgije (0:1), odigrane sinoć.
''Ne želim da sada pravimo previše kalkulacija. Za nas je dobro što smo ovo obavili na najbolji način. Govorio sam da neće biti lako, što se pokazalo tačnim. Do meča s Izraelom ima vremena, trebamo nastaviti raditi i spremiti se na najbolji način. Sigurno da će biti puno teže'' - dodao je Baždarević.
Nogometna reprezentacija BiH nakon pet kola ima pet bodova. Prvo mjesto dijele Belgia i Vels s 11, slijedi Izrael s devet te Kipar sa šest bodova.