Vijesti
Politika
SDP posljednji put podrškom budžetu spašava vladajuću koaliciju
03.04.2015. 13:00
Izvor: Moje Vijesti
SDP posljednji put podrškom budžetu spašava vladajuću koaliciju
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH pohvalilo je angažman i odnos zastupnika i delegata SDP-a u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta FBiH, koji su svojim glasovima pomogli usvajanje budžeta FBiH za 2015. godinu.

Na taj način spriječili su finansijski kolaps većeg bh. entiteta, te pokazali odgovornost u odnosu na stotine hiljada građana Federacije čija je egzistencija direktno vezana za federalni budžet.

Ovo je drugi i posljednji put da Socijaldemokratska partija BiH, iako opoziciona stranka, spašava vladajuću koaliciju. SDP će biti alternativa vladajućoj koaliciji i žestoko kritikovati sve što nije u interesu bh. građana.

Predsjedništvo je upoznato sa procesom aktivne reevidencije članova SDP BiH, koji je trajao do 31. marta.

Nakon završetka ovog procesa, krenuo je proces uvođenja članstva u centralni informacioni sistem, na osnovu čega će članovi, nakon izmirenja članarine i dobijanja elektronskih članskih kartica, steći pravo glasa na predstojećim izborima za predsjednike opštinskih i kantonalnih/regionalnih organizacija, kao i na izborima za novog predsjednika SDP-a.

Članovi Predsjedništva su jednoglasno usvojili prijedloge o imenovanju članova Centralne izborne komisije, Kadrovske komisije, Komisije za pripremu novog Statuta i Komisije za pripremu revidiranog Programa SDP BiH, koji bi trebali biti imenovani na sljedećoj sjednici Glavnog odbora, a usvojen je i prijedlog Dnevnog reda četvrte sjednice Glavnog odbora, koja će 25. aprila biti održana u Zenici, saopšteno je iz SDP-a.