Vijesti
Politika
SDA formirala tim
Šepić, Sarajlić i Osmanović pregovarat će sa HDZ-om i DF-om o raspodjeli državnih preduzeća
09.04.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Šepić, Sarajlić i Osmanović pregovarat će sa HDZ-om i DF-om o raspodjeli državnih preduzeća
Stranka demokratske akcije (SDA) formirala je specijalni tim koji će u narednih nekoliko dana započeti pregovore sa HDZ-om BiH i DF-om o raspodjeli javnih preduzeća u Federaciji BiH, potvrdili su za bh. novinsku agenciju Patria izvori iz ove stranke.
SDA-ov tim činit će potpredsjednici stranke Asim Sarajlić, Adil Osmanović i Senad Šepić!
U centrali SDA u Sarajevu jučer je održana sjednica Predsjedništva stranke na kojoj je razmatrano više pitanja, među kojima su dalji koraci ove stranke u funkcinisanju Federalne i državne vlade, pripreme za Kongres stranke u maju na kojem će se birati novi predsjednik stranke, a formiran je i specijalni tim koji će u ime SDA voditi pregovore sa koalicionim partnerima HDZ-om BiH i DF-om o tome kojim javnim preduzećima u Federaciji će upavljati koja stranka u naredne četiri godine.
Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović najavio je u srijedu da će doći do promjene direktora u nekim javnim kompanijama u FBiH i to vrlo brzo, a da bi neki rukovodioci javnih preduzeća koji su zabilježili dobre rezultate u proteklom periodu mogli i ostati na tim pozicijama do kraja mandata, piše Patria.