Vijesti
Sport
Nihad Đedović
Ako budemo onakvi kakvi znamo biti, na EP-u možemo ciljati visoko
30.04.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Ako budemo onakvi kakvi znamo biti, na EP-u možemo ciljati visoko
Na predstojećem evropskom prvenstvu, ako budemo onakvi kakvi znamo biti, možemo ciljati visoko, izjavio je košarkaški reprezentativac BiH Nihad Đedović.
U intervjuu za N1 igrač Bayerna navodi da će za rezultat biti važan igrački kadar koji će selektor imati na raspolaganju.
''Možda nije ni bitna prva petorka, bitno je ko će završiti utakmicu. Moramo stvoriti hemiju i svoj potencijal da stavimo u svojstvo ekipe, a individualne statistike ostaviti po strani'' - kazao je Đedović.
Dodao je da prati nastupe Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića u NBA ligi.
''Oni su naši ambasadori i svi će tamo čuti za našu zemlju. Lijepo je što oni promovišu BiH na najbolji mogući način, i sretan sam što sam u generaciji s Mirzom i Jusufom'' - navodi Đedović i dodaje da također ima ambicija ka NBA ligi, ali da mu to nije prioritet.
''Ja razmišljam od godine do godine, a ako bude ponuda da odem tamo, naravno da ću krenuti tim putem. Dok mi je lijepo u Evropi, dok igram Euroligu ostat ću, a nikad se ne zna šta 'sutra' nosi'' - kazao je.
Kada su u pitanju klupski nastupi, Đedović ističe da prvenstvo Njemačke ulazi u završnicu i da je Bayern favorit za titulu.
''Još jedno kolo je ostalo do kraja regularnog dijela lige, a potom ide doigravanje. Mi smo favoriti, i u taj segment ulazimo kao favoriti. Nama je svaka utakmica kao finale, i titulu želimo ponovo u Münchenu'' - naglasio je Đedović.