Vijesti
Politika
Šemsudin Mehmedović
Ako niste sposobni zaštititi bošnjačke povratnike podnesite ostavke
07.05.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Ako niste sposobni zaštititi bošnjačke povratnike podnesite ostavke
Analizirajući događaje koji sustižu jedan drugoga u pogledu sigurnosti, bolje reći nesigurnosti građana BiH u manjem bh. entitetu javno pozivam sve odgovorne za sigurnost bh. građana, naročito onih koji još nisu zaboravili strah progona, silovanja, masovnih likvidacija i genocida upravo od onih koji nezakonito bespotrebno i selektivno hapse i ugrožavaju živote nesrpskog stanovništva u RS da se oglase i poduzmu konkretne poteze, kazao je državni zastupnik Šemsudin Mehmedović, piše novinska agencija Patria.
-Pozivam vas da se prestanete baviti međusobnim nadmudrivanjem i kadrovskim kombinacijama, već da odgovorno i hitno zaštitite stanovnike ovog dijela BiH. Ako to niste u stanju obezbijediti bar minimum životne sigurnosti podnesite ostavke.
To će biti dovoljan znak da se građani organiziraju kako su to znali uraditi i 1992. Zbog osjećaja straha, vapaja Bošnjaka za pomoć želim na ovaj način da skrenem pažnju na nerad onih koji su zaduženi za sigurnosni sektor i Vijeće ministara koje je odobrilo dodatna sredstva za opremu agencija, ističe Mehmedović.