Vijesti
Sport
NSBiH
Borac, Čelik, Slavija, Zvijezda i Sloboda Tuzla bez licence za učešće u Premijer ligi BiH
07.05.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Borac, Čelik, Slavija, Zvijezda i Sloboda Tuzla bez licence za učešće u Premijer ligi BiH
Prvostepena komisija za licenciranje klubova nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine donijela je odluke o izdavanju licenci za učešće u Premijer ligi BiH i u UEFA klupskim takmičenjima za sezonu 2015./2016.
Licencu za učešće u UEFA takmičenjima su dobili su: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Velež i FK Olimpic.
Licencu za učešće u Premijer ligi BiH dobili su: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Velež, FK Olimpic, NK Travnik, FK Radnik, FK Mladost, FK Drina i NK Vitez.
Prvostepena komisija za licenciranje nije izdala licence za učešće u Premijer ligi BiH Fudbalskom klubu Borac, NK Čelik, FK Slavija, NK Zvijezda i FK Sloboda Tuzla.
Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK Borac, NK Čelik, FK Slavija, NK Zvijezda, FK Sloboda, NK Travnik, NK Vitez i FK Mladost.
U skladu sa Pravilnikom o licenciranju klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NSBiH u roku od osam dana, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.