Vijesti
Žuta štampa
Nije želio otkriti naziv albuma
Mladi zenički reper Jasmin Bigga Alić uskoro predstavlja šesti album a Mladi
08.05.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Mladi zenički reper Jasmin Bigga Alić uskoro predstavlja šesti album a Mladi
Mladi zenički reper Jasmin Bigga Alić uskoro će mnogobrojnim poštivaocima njegovog rada pokloniti svoj šesti album, a koji se kako kaže mnogo razlikuje od prethodnih.
- Radi se o mom šestom albumu, ubjedljivo najboljem i najkompletnijem do sada.Izuzetno se razlikuje od prethodnih albuma jer na njemu radim već preko dvije godine i stilovi svake pjesme na albumu su potpuno različiti. Ovaj album sam tretirao kao slagalicu, jer svaka pjesma ima toliko dijelova i posebnih dodataka koji formiraju jednu priču, od početka do kraja. Želio sam da ovaj album bude kao film, i mislio da sam to i postigao. Osjećam izuzetan napredak od mog posljednjeg albuma. Album je jednostavno ''drugačiji'' od svega što sam do sad radio. Ako očekujete da čujete klasičnog Bigga-u, to nećete dobiti, ali ćete dobiti nešto za deset klasa bolje. Vjerujte mi na riječ. Eto koliko je moje uzbuđenje oko ovog albuma – kazao je Bigga.
Iako nije želio otkriti naziv albuma, budući da će isti kako kaže biti nešto posebno i vitalno za promociju albuma, otkrio nam je zapravo kakve će pjesme isti sadržavati?!
- Tematika pjesama je sve ono što do sada nisam uspio ili nisam znao izraziti, a najviše oslikava moj rast i zrelost, kako kao čovjeka, tako kao izvođača. Prvi singl će definitivno biti pjesma ''Speed'', koju već odavno najavljujem, a za koju očekujem da će biti moja najuspješnija pjesma do sada – pojašnjava Bigga.
O čemu govori pjesma Speed i zašto je već sada izdvajaš od drugih?
Prema riječima Alića riječ je o pjesmi koja jasno dokazuje da jedan momak iz Zenice može parirati svjetski poznatim reperima u svim segmentima ovog žanra, a pogotovo u tehničkom, ili ''brzom'' repu.
- Za single 'Speed' već je isplaniran spot sa jako posebnim konceptom i planiram ga izbaciti krajem jula ili početkom augusta. Pored toga, planiram izbaciti spotove za barem još dva singla sa ovog albuma - kazao je na kraju razogvora ovaj reper, dodajući da će album svojoj publici predstaviti u avgustu ove godine, a očekuje kako će isti naići na pozitivne kritike javnosti, što će mu biti dodatni motiv kada bude razmišljao o novom, sedmom, albumu.