Vijesti
Žuta štampa
Zvezde Granda
Zašto Bosanci odustaju od takmičenja?
19.05.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Zašto Bosanci odustaju od takmičenja?
Kao što je poznato, nekoliko takmičara je napustilo Zvezde Granda samoinicijativno, a svi su iz Bosne i Hercegovine.
Prema tim navodima, takmičenje je završeno za Armina Bijedića i Eminu Tufo iz Sarajeva, Azru Husarkić iz Tuzle.
Kako saznajemo, takmičari koji potpišu ovaj ugovor devet godina su vezani za ``Grand produkciju``.
Tako su u rekordnom vremenskom roku s YouTubea eliminirani svi snimci Armina Bijedića i Emine Tufo, koje je ranije postavila ``Grand produkcija``.
- Nisam odlučio hoću li pristati na uvjete ugovora, a jedan od njih je da sam devet godina vezan za ugovor, što je puno. Imam još malo vremena d odlučim - tvrdi Armin.
Tuzlanka Azra Husarkić također demantira navode da je diskvalificirana te ističe da je sama odustala od daljnjeg takmičenja.
- Nisam diskvalificirana, ispala sam u baraž, nakon čega sam odlučila da neću nastaviti takmičenje u ``Zvezdama Granda``. Dakle, odustala sam samoinicijativno, ugovor mi nikad nije ni ponuđen - ističe Husarkić.
O špekulacijama da je takmičenje ``Zvezda Granda`` za njega završeno, Semir Jahić svoje je fanove obavijestio preko Facebooka.
- Dragi prijatelji, moram vam saopćiti da nije istina da sam napustio takmičenje, kako su neki mediji objavili, već jednostavno nije bio moj dan zbog prehlade i umora, što je rezultiralo ispadanjem u baraž. Žao mi je ako sam iznevjerio vaše povjerenje i pokušat ću ispraviti grešku u baražu - napisao je Jahić na Facebooku.
- Ugovor ``Zvezda Granda`` nudi konkretne uvjete za nekoga ko je tek počeo s poslom, ali za nekoga ko već radi i ima ekskluzivnu cijenu, ugovor nije zahvalan. To je njihova ponuda, a naš izbor je hoćemo li to prihvatiti ili ne. Čovjek nekad, jednostavno, mora odrediti životne prioritete - kazala je jedna od bivših učesnica ``Zvezda Granda``.