Vijesti
Politika
Sjednica Vlade FBiH
Hoće li Čavara privoliti većinu da se preseli u bivšu zgradu Ambasade SAD-a?
27.05.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Hoće li Čavara privoliti većinu da se preseli u bivšu zgradu Ambasade SAD-a?
Na sjednici Vlade FBiH danas bi moglo biti uzbudljivo kada se dođe do tačke koja govori o budućem „domu“ predsjednika i potpredsjednika FBiH.
Naime, Vlada Federacije krajem ljeta prošle godine donijela je odluku da uredi predsjednika i potpredsjednika budu u zgradi Privredne banke Sarajevo, ali Marinko Čavara, Milan Dunović i Melika Mahmutbegović još rade u zgradi Predsjedništva BiH.
Čavara (HDZ) je nezadovoljan rješenjem po kojem bi njegov ured bio u zgradi Privredne banke Sarajevo jer smatra da je prostor neuvjetan i da nema dovoljno parking mjesta. Čavara želli da novi ured ima u bivšoj zgradi Amabsade SAD-a, ali s ovim željama se ne slažu Dunović i Mahmutbegović.
Predjsednik Federacije je odlučan u namjeri da Vlada Fadila Novalića poništi odluku Vlade Nermina Nikšića – te zahtijeva da njegov ured bude smješten u zgradi u Alipašinoj ulici.
Danas će biti zanimljivo čuti šta je Vlada FBiH uradila, ali nezvanično saznajemo Čavara neće da čuje o preseljenju u prostorije Privredne banke.
Inače, zbog iznenadnih komplikacija s preseljenjem u zgradu Privredne banke, Predsjedništvo države naknadno je dopustilo da predsjednik i potpredsjednici Federacije ostanu u zgradi Predsjedništva BiH, ali najkasnije do zadnjeg dana ove godine.