Vijesti
Politika
Vijeće ministara BiH o Ekonomskoj reformskoj agendi
10.06.2015. 12:30
Izvor: Moje Vijesti
Vijeće ministara BiH o Ekonomskoj reformskoj agendi
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas u Sarajevu Ekonomsku reformsku agendu za sve nivoe u BiH, čiji je predlagač kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Na dnevnom redu sjednice je i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - mart ove godine.

Pred ministrima će se naći i Nacrt osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Bit će riječi i o Nacrtu protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, sa zapisnikom.

Na dnevnom redu je i informacija o provođenju Aneksa E Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ i informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2014. godine.

Pred ministrima će biti i izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru.

Bit će razmotren i Prijedlog strategije BiH za prihvat i integraciju državljana BiH koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji i Akcioni plan za period 2015 - 2018. godina.

Početak sjednice zakazan je za 11.30 sati.