Vijesti
Sport
Dragan Marković
Nismo poentirali stopostotne prilike, a protivnik jeste i na tome im čestitamo
12.06.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Nismo poentirali stopostotne prilike, a protivnik jeste i na tome im čestitamo
Nakon završene rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije koja se večeras odigrala u Zenici, selektor Dragan Marković kratko se obratio medijima, rekavši da je zadovoljan igrom u odbrani, dok je za napad reprezentativcima falilo snage.
"Izginuli smo za svaku loptu, u odbrani smo zaista bili odlični, dok u napadu nije bilo više snage. Malinović i Prce su bili limitirani, bez snage. Nismo poentirali stopostotne prilike, a protivnik jeste i na tome im čestitamo, kao i na pobjedi", izjavio je Marković.
Dodao je da šansa nije dobro iskorištena ni na domaćem terenu, ni u Bjelorusiji.
"Teško je dalje. Nismo iskoristili pravu šansu, ni ovdje ni u Bjelorusiji. Sigurno da ima i nekih nedostataka u kvalitetu, da poentiramo do kraja i dokrajčimo protivnika. Ovako smo bili u grču, a igrači su se potrošili i fizički i psihički. Nismo igrali tečno i za tim možemo žaliti.
Možda je trebalo još goriva sa klupe, poput Čelice i Karačića. Zadovoljan sam igrom Perića i Tarabochije, dobro su otvorili utakmicu. Najviše mi je žao zbog ove divne publike i atmosfere u Zenici, jer su trebali pričati o našoj pobjedi", zaključio je selektor rukometne reprezentacije BiH.
U utakmici petog kola kvalifikacione grupe "B" rukometaši BiH u Zenici večeras su remizirali sa direktnim konkurentom Bjelorusijom, rezultatom 22:22, te tako došli u nezavidan položaj prije zadnjeg kola koje se igra za tri dana.
Bjelorusija će tada igrati protiv Litvanije i u slučaju pobjede gotovo sigurno bit će učesnik EP-a, jer je teško za očekivati da BiH u Danskoj može napraviti senzaciju i doći od trijumfa.
Od reprezentacija iz regije plasman na EURO 2016 već je izborila rukometna velesila Hrvatska, kao i Slovenija. U posljednjem kvalifikacionom kolu 14. juna isto imaju priliku učiniti Crna Gora i Srbija u grupi "4", te Makedonija u grupi "6".