Vijesti
Sport
Marinović: Htjeli smo u Luksemburg, ali i ovako smo optimisti
23.06.2015. 12:00
Izvor: Dnevni list
Marinović: Htjeli smo u Luksemburg, ali i ovako smo optimisti
Nije Kazahstan, u koji su Plemići morali 2010., ali i Armenija je poprilično daleko, zbog čega su Širak iz Gjumrija Pod Bijelim brijegom doživjeli kao ne baš najbolji “izbor” pri ždrijebu za 2. pretkolo Europske lige. Trener Vinko Marinović nije se htio zalijetati s izjavama dok ne dobije nešto više informacija o općenito nepoznatom protivniku, na prvu je ispalio tek to da vjeruje u što bolji rezultat u prvoj utakmici – u Armeniji.
Prošle sezone Zrinjski je u Mariboru dobio idealnog protivnika gledano s aspekta duljine puta, a to jučer nije bio slučaj. Daleko od toga. Da, putovao je Zrinjski i dalje, u daleki Kazahstan, no ni Armenija nije baš tu – do Gjumrija, gdje će Plemići gostovati 2. srpnja, skoro je 3.000 kilometara. Podatak je to kojim su se Mostarci netom nakon ždrijeba najviše zaokupili, a iskustvo im mogu prenijeti iz Širokog Brijega, koji je 2009. gostovao kod Banantsa i izbacio ga…
- Nemamo nekih podrobnijih informacija, rekao nam je Marinović odmah nakon ždrijeba, dodajući: Tek ćemo se detaljnije informirati da vidimo gdje smo, što smo. Na prvu, odmah u oči upada to da nas čeka dalek put koji smo željeli izbjeći. Želja nam je bio Luksemburg, ali što je tu je.
Nije to sve što je Marinović primijetio vezano za Širak…, odmah se sjetio da su prije dvije sezone Armenci gostovali u Beogradu.
- Znam da su igrali s Partizanom. U Armeniji je bilo 1:1, u Beogradu bez golova, ali to je bilo prije dvije sezone. Dok ne dođemo do nešto boljih informacija, teško mi je davati neke procjene, ali svakako da smo optimisti. Prvu utakmicu igramo na strani, što nekako uvijek djeluje kao bolja opcija, ali u ovom trenutku mogu reći samo to da ćemo nastojati ostvariti što bolji rezultat na gostovanju da bi kod kuće bili rasterećeniji.
Izbaci li Armence, Zrinjski čeka očekivano teži protivnik i to u vidu AIK-a iz Štokholma…, ukoliko ovi u 1. pretkolu izbace finsku Vaasu, a to se očekuje.
- Nema smisla sada previše pričati o drugom pretkolu, naglasio je Marinović, dodajući: Sada smo fokusirani na prvog protivnika. Vremena nemamo previše, ali učinit ćemo sve da te utakmice dočekamo maksimalno spremni.
A Mostarci se za Europu trenutno spremaju na Kupresu…
- Zadovoljni smo odrađenim poslom. Odradili smo i tu utakmicu protiv Tomislavgrada (8:0, op. a.), a u četvrtak bi, u Mostaru ili Međugorju trebali igrati protiv Željezničara. Što se kadra tiče, u novim smo igračima dobili kvalitetna nova rješenja, ali priča tu vjerujem nije završila. Moguć je dolazak još par novih imena, zaključio je Marinović.
Širak
Širak je osnovan 1958. i kao takav jedan je od najstarijih armenskih klubova. Četiri puta osvajali su prvenstvo, posljednji puta 2013., a 2012. u podigli su trofej Kupa. Nastupaju na malom Gradskom stadionu (2.800 mjesta) u Gjumriju, koji je drugi najveći grad u zemlji i prijestolnica istoimene provincije, a u Europi su tri sezone zaredom. Partizan ih je pretprošle sezone zaustavio u 2. pretkolu Lige prvaka s gostujućih 1:1 i 0:0 u Beogradu, a prošle su stali na prvoj prepreci u Europskoj ligi – s velikih 6:2 dalje je prošao Šahtar iz Karagandija. Europu su ovog ljeta izborili trećim mjestom.