Vijesti
Sport
U Leverkusenu zarađivao oko dva miliona eura godišnje
Hertha želi dovesti Emira Spahića
25.06.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Hertha želi dovesti Emira Spahića
Nakon što je otišao iz Leverkusena ne manjka interesa za Emira Spahića, a nove informacije Bilda govore da bi naš stoper mogao preći u Herthu.
Iako ima 34 godine Spahić je sa Toprakom činio jedan od najboljih stoperskih tandema u Bundesligi, što nije promaklo ni čelnicima Herthe koji bi bivšeg kapitena BiH rado vidjeli u svojoj ekipi.
„Bundesliga je veoma interesantna Emiru i postoji nekoliko ponuda. On je u odličnoj formi, što se pokazalo i na utakmici BiH i Izraela i još uvijek može odigrati nekoliko dobrih sezona“, rekao je Spahićev savjetnik Daniel Delonga.
U Leverkusenu Spahić je zarađivao oko dva miliona eura godišnje, a Hertha bi mogla doći blizu te plate ukoliko se ostvari transfer Johna Heitinge u Ajax.
Podsjetimo, Leverkusen je raskinuo ugovor sa Spahićem nakon njegovog sukoba sa redarima, dok ga je Fudbalski savez Njemačke kaznio sa tri mjeseca zabrane igranja u toj zemlji i 20.000 eura.
Hertha je zbog bolje gol razlike prošlu sezonu završila na 15. poziciji, čime je "za dlaku" izbjegnuto doigravanje za opstanak.