Vijesti
Sport
Marinovića zabrinuo Zakarić, na Armence bez Mešanovića
27.06.2015. 12:00
Izvor: Dnevni list
Marinovića zabrinuo Zakarić, na Armence bez Mešanovića
U jedinoj pravoj provjeri pred novi europski izlet Zrinjski je Pod Bijelim brijegom remizirao sa Željezničarom 1:1. Plemići su ostavili dobar dojam, no teško je u ovom trenutku reći koliko će to biti dovoljno za duel sa Širakom koji čeka slijedećeg četvrtka.
Bliži se novi europski duel Zrinjskog, u Mostaru se to osjeti. Oko dvije tisuće gledatelja, što je brojka kojom se za vrijeme prvenstva ne mogu pohvaliti brojni klubovi Premier lige, došlo je na stadionu Pod Bijelim brijegom vidjeti duel protiv Željezničara, koji je koliko-toliko otkrio što je to Vinko Marinović uigravao za Armence.
Dujković, Blaić, Graovac, Radeljić, Stojkić, Žeravica, Muminović, Filipović, Todorović, Nikolić i Simeunović našli su se u startnoj postavi, koju ne moramo nužno očekivati da starta i protiv Širaka. Kako god bilo, Plemići su u prvom dijelu imali posjed, bolje prilike, na kraju krajeva i vodstvo – nakon 11. minuta igre Stevo Nikolić je glavom pogodio nakon kornera. U nastavku se odnos snaga izmijenio, a Secouba Diatta je to u završnici utakmice pretvorio u konačnih 1:1 – pogotkom iz gužve nakon kornera.
Sve u svemu bila je to korisna provjera u kojoj je Marinović na djelu mogao vidjeti sve novake osim Jasmina Mešanovića, koji je potpis na dvogodišnji ugovor stavio uoči same utakmice. Miloš Žeravica i Miloš Filipović su startali, dok je Goran Zakarić ušao na startu drugog dijela i odmah se ozlijedio…
- Nadamo se da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, to tek treba utvrditi liječnički pregled, rekao nam je strateg Plemića jučer, prije nego je lijevokrilni ofenzivac podvrgnut pregledu.
Hoće li zbog toga propustiti prvi utakmicu sa Širakom? Moguće. Marinović je provjerom protiv Plavih uglavnom bio zadovoljan.
- Važno nam je bilo u jednom jakom ritmu izdržati 60 minuta i u tomu smo uspjeli. To je bio plan. A treba znati da se naporno radilo u prethodnom periodu, da je u vrlo kratkom periodu ekipu jako teško trkački dovesti na željenu razinu.
Mešanović?
- Tražili smo napadača i doveli dokazanog igrača, ispalio je iz prve, a zatim prokomentirao činjenicu da je ovaj u Osijeku proljetos malo igrao.
- Vidjet ćemo kroz treninge koliko je spreman, ali gledajući njegovu konstituciju, vjerujem da se vrlo brzo može spremiti.
Na pitanje hoće li ga Zrinjski naknadno prijaviti za put u Armeniju, dogovorio je pesimistično: Sumnjam.
Protiv Želje je to bila posljednja prilika kroz utakmicu oprobati plan za Širak, no nije da Plemići neće imati još vremena otkloni nedostatke. Jučer su trenirali ujutro, a zatim dobili slobodno, u nedjelju će odraditi dva, u ponedjeljak još jedan treninga, a onda će u utorak na dalek put.
Kladionice puno više vjeruju Armencima. Zašto?
Iz nekog razloga kladionice puno više vjeruju Širaku nego Zrinjskom, a rezultati armenskih klubova u Europi prošle sezone to baš ne potkrepljuju. U prosjeku, koeficijent za pobjedu Širaka je 1.5, dok uz Zrinjski stoji brojka 6.5. Prošlog ljeta njihov prvak Banants ispao je 1. pretkolu Lige prvaka od prvaka Andore Santa Colome, drugoplasirani Širak je u 1. pretkolu Europske lige osramoćen u duelu s kazahstankim Šahtarom iz Karagandija (1:6), a treću Miku Split izbacio s 3:1. Osvajač Kupa, Pjunik, također je, u istoj fazi istog euro kupa, teško stradao u okršaju s Astanom – bilo je 6:1 za Kazahstance. Iako je zapeo odmah na prvoj prepreci, Mariboru, Zrinjski je kao prvak prošle sezone u startu krenuo od više stepenice u odnosu na prvaka Armenije – od 2. pretkola. Sarajevo je prošlo tri, Željezničar i Široki Brijeg dva pretkola u Europskoj ligi…
Širak poražen od gruzijskog prvaka
I Širak je odradio provjeru za nadolazeći europski izlet. Armenci su s 0:2 poraženi na gostovanju kod Dile Gori, kluba koji je 2013. zaustavio Hajduk u borbi za doigravanje Europske lige, aktualnog gruzijskog prvaka koji u 2. pretkolu Lige prvaka ovog ljeta ide na Partizan. Gruzijci su slavili kasnim pogotkom iz prvog dijela i jedanaestercem, a u nervoznoj utakmici isključena su čak dva igrača Širaka. Podsjetimo da je protivnik Zrinjskog u veljači u Antaliji osjetio okus bh. nogometa – tada ga je s 2:1 savladao tim Sarajeva.