Vijesti
Sport
Potpisao ugovor
Mladi Rijad Kobiljar novo pojačanje FK Sarajevo
28.06.2015. 14:00
Izvor: mojevesti.ba
Mladi Rijad Kobiljar novo pojačanje FK Sarajevo
Talentovani veznjak, Rijad Kobiljar, potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i zvanično je novi igrač u svlačionici šampiona države, saopćeno je iz FK Sarajevo, prenosi bh. novinska agencija Patria.
Kobiljar je rođen 8. aprila 1996. godine, a već je u trenažnom procesu sa ekipom, a odradio je kompletne pripreme na Jahorini, te ostavio dobar dojam, nakon čega je odlučeno da Rijad ostane u Fudbalskom klubu Sarajevo.
Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, mladi veznjak nije krio svoju sreću.
''Prvi ustici o Fudbalskom klubu Sarajevo su odlični. Velika je čast trenirati sa igračima poput Benka, Stojčeva i Cimirota. Također, i sam stručni štab je izuzetno kvalitetan i odgovara mi stil igre koji Sarajevo igra. Za mene je ovo vrhunski Klub i presretan sam što sam dio Sarajeva'' - kazao je Kobiljar.
Kobiljar u redove Sarajeva dolazi iz američkog univerziteta Jacksonville, gdje je u protekloj sezoni postigao šest golova, ali i ubilježilio osam asistencija. Zahvaljujući dobrim igrama, bio je izabran i u “All star team” konferencije. Iako je u proteklim godinama živio i igrao u Americi, Rijad je od malena veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, a za to su prije svega, zaslužni njegovi roditelji.
''Moj otac je veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo i to se prenijelo na mene. Na svoju prvu utakmicu sam otišao sa svojih četrnaest mjeseci, a otac me je odveo na Sjevernu tribinu Koševa da gledamo Sarajevo. U našoj kući, znamo samo za Bordo boju. Potpisati ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, nije samo bio moj san, već i san mojih roditelja, i neopisiva je sreća, sada, nakon što sam to ostvario'' - zaključio je Kobiljar.