Vijesti
Žuta štampa
Popović tužio Severinu
Moj Aleksandar više nema nikakve privatnosti, postaje 'jadni mali od Seve i Popovića'
30.07.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Moj Aleksandar više nema nikakve privatnosti, postaje 'jadni mali od Seve i Popovića'
Milan Popović poslao je pritužbu na pjevačicu Severinu Vučković premijeru Zoranu Milanoviću, ministrici socijalne zaštite Milanki Opačić, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić te nekolicini saborskih odbora, piše Jutarnji list.
U pismu, koje piše kao roditelj, kaže da je uvjeren da njegova bivša zaručnica krši prava njihovog 3-godišnjeg sina Aleksandra zajamčena normativnim okvirom Republike Hrvatske, te da ignorira načela zajedničke roditeljske skrbi.
Medijska pažnja
''Severina Vučković s očiglednom namjerom osiguranja sebi stalne medijske pažnje na svaki mogući način, našeg sina Aleksandra, starog samo 3,5 godine, namjerno i svakodnevno, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, izlaže očima javnosti i štetnoj medijskoj pažnji, objavljujući djetetove fotografije, video zapise s djetetom, kao i komentare na ovim društvenim mrežama o djetetu. Ove majčine objave na društvenim mrežama izazivaju daljnje prenošenje informacija i komentara o djetetu i njegovih fotografija i video zapisa po elektroničkim medijima, nakon čega se ove djetetove fotografije, informacije o njemu i komentari pronose i po ostalim medijima po cijelom prostoru bivše države'' - piše Popović.
Kaže da se privatnom životu djece poznatih i političara gotovo ništa ne zna, te "sva ova djeca žive svoje normalne živote i normalna djetinjstva... Suprotno tome se zapravo jedino ponaša Severina Vučković u odnosu na naše dijete, stvarajući na taj način od našeg djeteta javno dobro", ljuti se srbijanski poduzetnik.
Povreda privatnosti
Dodaje da djetetova majka inicira "dugotrajnu, ogromnu i štetnu medijsku izloženost".
''Iz kasnijih reakcija Severine Vučković na ovo upozorenje tijela socijalne skrbi, može se zaključiti da je ona mišljenja da je"'velika zvijezda za koju ne vrijede pravila i zakoni, jer ko je Centar za socijalnu zaštitu da se nju usudi nešto upozoravati… Poštovana gospodo, moj sin 3-godišnji Aleksandar živi u tzv. reality showu tipa "Big Brother" u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentiraju često na najvulgarniji i zastrašujući način. S tom razlikom što se ovdje ne radi o TV emisiji produciranoj u TV studiju, već se radi o tome da je majka kreator, inicijator i redatelj ovih "nastupa" djeteta, a koji predstavljaju svakodnevno praćenje djetetovog života'' - kaže Popović, koji je zbog povrede privatnosti djeteta kazneno prijavio Severinu, no prijava je odbačena.
''U Vašu zemlju dolazio sam uvijek otvorenog srca i sa puno poštovanja, poštujući sve zakone i norme normalnog ponašanja, te dubokog uvjerenja da sustav zaštite djece koji postoji u Republici Hrvatskoj (a smatraju ga jednim od najbolji na prostoru bivše države) neće dozvoliti ovakvo kršenje prava mojeg djeteta od strane vlastite majke. Na žalost, do sada se nisam uvjerio da je tome doista tako, pa čak niti u najmanjoj mjeri. Naime, pored činjenice da je, prema mojem uvjerenju, sistem socijalne zaštite prema Severini Vučković postupao krajnje nedjelotvorno, još više je zakazao sistem krivično-pravne zaštite djece'', navodi Petrović te zaključuje da njegov "Aleksandar više nema nikakve privatnosti, on postaje onaj jadni mali od Seve i onog Popovića, a na tu poziciju, sa koje ne zna da li više ima povratka u normalno i anonimno djetinjstvo koje zaslužuje svako dijete, dovela ga je upravo njegova vlastita majka".
Severinin menadžer Tomica Petrović nije nam htio komentirati pismo jer ga, kaže, nije vidio.