Vijesti
Sport
Tunis: Nazadrživa Jelena Simić u novom četvrtfinalu
12.08.2015. 12:30
Izvor: oslobodjenje.ba
Tunis: Nazadrživa Jelena Simić u novom četvrtfinalu
Naša sjajna teniserka pretplatila se na pobjede na turnirima ITF Challenger serije u Tunisu. Danas je, treći put u nizu, bila bolja od Australijanke Nives Baric sa 2:0 (6:2, 6:3)
Bila je ovo 12. uzastopna pobjeda naše reprezentativke na turnirima u Tunisu i treća protiv mlade Australijanke.

Nakon dva teška meča koja je imala sa ovom teniserkom, a u kojima je slavila oba puta sa 2:1, danas je Jelena obavila posao u dva seta.

U prvom setu nakon obostranih breakova i rezultata 2:2, Simićeva uzima četiri gema zaredom i dobija ovaj dio igre sa 6:2.

U prvom gemu drugog seta Jelena pravi break, a u trećem stiže do tri vezane break lopte ali Bariceva dobija 5 poena u nizu i smanjuje na 1:2. U narednom gemu, nakon 40:15 za Jelenu Australka stiže do poravnanja, ali naša teniserka uspjeva dobiti gem i povesti sa 3:1. U sedmom gemu, pri rezultatu 4:2, Simićeva ponovo ima tri vezane break lopte, ali ovaj put ne ispušta priliku i stiže do 5:2 i servis gema za meč. Baric dolazi do break lopte, koristi je i smanjuje na 3:5. U narednom gemu Jelena ima meč loptu, a onda i drugu koju koristi i dolazi do nove pobjede

Dvostruka šampionka i osma nositeljka turnira u borbi za svoje treće polufinale zaredom čeka pobjednicu duela i Yana Sizikova - Naomi Totka (3)

Jelena će u paru sa Sofiom Luini, sa kojm već ima jedan osvojen trofej, danas igrati meč prvog kola u konkurenciji dublova protiv kombinacije Barrere E / Davesne K