Vijesti
Politika
Dobio zadatak od stranaca: Dodik traži novog premijera
21.08.2015. 12:00
Izvor: Moje VIjesti
Dobio zadatak od stranaca: Dodik traži novog premijera
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobio je od stranaca zadatak da do kraja septembra pokrene proces rekonstrukcije Vlade Republike Srpske, da bi sačuvao svoju trenutnu političku poziciju, prenosi novinska agencija Patria.

Međutim, prema tvrdnjama sagovornika Istine iz bliskog Dodikovog okruženja, on se nalazi na velikim mukama jer u svojoj stranci trenutno ne može da pronađe dovoljno kvalitetnu osobu koja bi mogla uspješno da odgovori izazovu premijerskog posla u vremenu teške krize.

Naš izvor tvrdi da, od kako je postalo jasno da Željka Cvijanović mora da ode sa tog mjesta, nekoliko „kandidata“ bukvalno „obigrava“ oko Dodika ne bi li dobili njegovu naklonost.

Jedan obećava kule i gradove, drugi smatra da je on za 15 godina vjernog služenja partiji zaslužio da dobije priliku da se okuša kao premijer, treći nudi veliki novac za to mjesto, četvrti pokušava da ucjenjuje glasovima.

Ima i ljudi iz drugih stranaka koji su u dobrim odnosima sa predsjednikom pa valjda smatraju da je to dovoljno za kandidaturu na mjesto premijera. Zbog svega toga, Dodik je prilično nervozan jer je svjestan da nijedan od tih kandidata nije kadar da izvuče zemlju iz krize.

Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik i Dodikov dugogodišnji blizak saradnik, čije ime se već mjesecima pominje kao rješenje za funkciju predsjednika Vlade RS, ima velikih problema u Zvorniku i sada pokušava da pobjegne odatle, ni manje ni više nego u Banja Luku, na premijersku poziciju – kaže sagovornik Istine.