Vijesti
Žuta štampa
Muzička legenda gradi stambeno-poslovni objekt u Sarajevu
HALID BEŠLIĆ Najsigurnije je ulagati u nekretnine!
31.08.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
HALID BEŠLIĆ Najsigurnije je ulagati u nekretnine!
Halid Bešlić, bh. legenda narodne muzike, nikada nije bježao od posla, ali samo i isključivo ako je pošteno. Tako su se špekulacije koje su se pojavile posljednjih dana, da Bešlić gradi stambeno-poslovni objekt u sarajevskom naselju Podhrastovi, ispostavile tačnim. Da ne letimo pred rudu, pitali smo Halida je li tačno da gradi na ovoj atraktivnoj lokaciji, što nam je on potvrdio.
Manja zgrada
- Jeste, gradimo. Iskreno, sasvim slučajno sam ušao u ovaj poduhvat. Uložio sam određeni novac i tek po završetku posla, odnosno kada prodamo stanove, isplatit će se to što sam uložio - kaže za naš list uvijek raspoloženi Bešlić.
Zanimljivo je da uspješni ljudi iz BiH - sportisti, muzičari... uglavnom ulažu u nekretnine, a ne u pokretanje biznisa ili u neke kompanije, odnosno ne otkupljuju njihove dionice.
Bešlić: Splet okolnosti
- Naravno, nekretnine su najsigurnije. Kada bi čovjek ulagao u nekakve kompanije, pokretao biznise, ne zna hoće li to krenuti ili neće. Ovako, uložiš novac, napraviš zgradu, prodaš i naplatiš uloženo, i naravno zaradiš. Kod nas je to pomalo komplicirano, postoje brojne birokratske, administrativne barijere. Nema čovjek živaca ganjati se s tim dozvolama. Smatram da su nekretnine nekako i najpovoljnije - pojašnjava Bešlić.
Ekipa "Dnevnog avaza" posjetila je jučer gradilište u naselju Podhrastovi. Zgrada je skoro završena, a sada se ulazi u fazu takozvanih finih radova.
- To je manja zgrada, s četiri stana. Bit će sagrađena i dva poslovna prostora. Stvarno mi nije bilo potrebno to, da kažem: Morao sam okrenuti neki novac. Ali, eto, takav je bio splet okolnosti i zašto ne bih uložio - dodaje Bešlić.