Vijesti
Sport
Asmir Begović
Mourinho nas motiviše više nego ikada
16.09.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Mourinho nas motiviše više nego ikada
Golman Chelseaja i reprezentacije BiH Asmir Begović uoći sutrašnje utakmice svoga tima protiv Maccabi Tel Aviva u Ligi prvaka izjavio je kako svi u Chelseaju očekuju dobar rezultat iz ove važne utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).
"Svi igrači iščekuju utakmicu sa Maccabi Tel Avivom. Očekujemo dobar rezultat i dobru igru", kazao je bh. golman.
Naglasio je kako trener Chelseaja Jose Mourinho radi uveliko na motivaciji igrača nakon ne baš sjajnog početka sezone u domaćoj Premier ligi.
"Trener nas motiviše više nego ikada i igrači su se posvetili svojoj igri kako bi vidjeli šta više mogu učiniti za klub", rekao je Begović.
Na kraju je kazao kako golmani uvijek moraju biti spremni kao da će igrati svaku utakmicu napominjući kako se osjeća lijepo što sve više brani na golu.
Jose Mourinho je priznao da njegova ekipa prolazi kroz teške momente zbog loših rezultata u nekoliko posljednjih utakmica. Priznao je da je sezona za Chelsea započela "jako loše" poručivši ipak svojim kritičarima da je on i dalje prvak Engleske iz prošle sezone.
"Ja sam šampion Engleske, zašto bih bio u problemima?. Nisam sretan jer nisam navikao da gubim toliko puta. Navikavam se na situaciju i na izazov. Ali sam ipak dobro", kazao je Mourinho.
Istakao je da je bitno da Chelsea igra dobro i u Ligi prvaka jer je to vrlo važno za klub u ekonomskom smislu.
"Osjećamo da pripadamo Ligi prvaka, i ako bi sutra osvojili tri boda to bi bio prvi važan korak za nas na tom putu", rekao je Mourinho.
Utakmica između Chelseaja i Maccabi Tel Aviva igra se sutra u 20.45 sati.