Vijesti
Sport
Reprezentacija BiH
Meša zove Misimovića za utakmice protiv Walesa i Cipra!?
21.09.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Meša zove Misimovića za utakmice protiv Walesa i Cipra!?
Zvjezdan Misimović vraća se u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine kako bi joj pomogao da u preostale dvije ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine ostvari prijeko potrebne pobjede i izbori plasman u baraž!
Nema zamjene
Kako "Dnevni avaz" saznaje iz izvora bliskih reprezentaciji BiH, 33-godišnjeg Misimovića, koji igra za kineski Guižu Rene, selektor Mehmed Baždarević najvjerovatnije će uvrstiti na spisak za susrete s Velsom i Kiprom (10., odnosno 13. oktobra).
Ako se ispostavi tačnim, Mešin potez nikoga ne bi trebao čuditi. Kada je Misimović nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu napustio tim i oprostio se, naš vezni red pretrpio je udarac od kojeg se još nije oporavio.
Iako važi za našeg najskupljeg fudbalera, Miralam Pjanić u reprezentaciji nije ispunio očekivanja i od Zvjezdana preuzeo dirigentsku palicu u veznom redu. Štaviše, kroz cijeli ciklus za Euro 2016. naš tim se muči da sastavi smislenu akciju, a Edin Džeko često je odsječen, bez lopti kakve mu je svojevremeno servirao Zvjezdan u najboljim danima naše reprezentacije. Ne treba ni govoriti šta bi Misimović značio Edinu.
Osim toga, za razliku od ostalih igrača iz našeg veznog reda, Misimović je uvijek važio za igrača za velike utakmice. Svojim potezom riješio ih je nebrojeno mnogo, asistencijom ili pogotkom za pobjede, onda kada su nam najviše trebale.
Odazvat će se
Nema dileme, treba nam.
- Misimović bi mogao biti na spisku i to je prilično logičan potez. Zvjezdan igra i sigurno može pomoći ekipi u odlučujućim utakmicama. U preliminarnim razgovorima sa Misimovićem stekao se dojam da nije nezainteresiran da se vrati, dok i Baždarević razmišlja o tome. Ako Zvjezdan pristane i ako ga Meša pozove, što je vrlo vjerovatno, skoro sigurno će se odazvati - rekao nam je izvor iz Nogometnog saveza BiH.
Nakon što se u avgustu prošle godine oprostio od fudbala, Zvjezdan je imenovan za tim-koordinatora reprezentacije BiH kako bi bio uz ekipu, ali se, na molbu predsjednice Guižu Renea, kluba za koji je igrao prije oproštaja, pristao vratiti na teren i pomoći kineskom timu da opstane u Superligi te zemlje. Od tada je odigrao 11 utakmica za Guižu. Dok se postavlja pitanje u kakvoj je formi i koliko je spreman za vrhunski fudbal, jedno je jasno - njegov potez niti poznaje formu niti ima cijenu.