Vijesti
Sport
Svi bh. reprezentativci odigrali odlične utakmice
LULIĆ I PJANIĆ ASISTENTI Pobjeda Lazija, Zukanovićeva Sampdorija savladala Romu
24.09.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
LULIĆ I PJANIĆ ASISTENTI Pobjeda Lazija, Zukanovićeva Sampdorija savladala Romu
Lazio je savladao Genou sa 2:0 u petom kolu Serie A, a asistent za prvi gol bio je Senad Lulić, dok je i Pjanić asistirao u porazu Rome.
Lulić je asistirao Đorđeviću u 35. minuti, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0. U nastavku Genoa ostaje sa deset igrača u polju zbog drugog žutog kartona Cissokha, da bi u 62. Anderson pogodio za konačnih 2:0. U 86. minuti i Pandev dobiva crveni karton, te gosti utakmicu završavaju sa dva igrača manje.
Roma je poražena na gostovanu kod Sampdorije rezultatom 2:1. Domaći su poveli preko Edera u 50. minuti, a izjednačenje donosi Salah u 69. na asistenciju Pjanića. U 85. minuti Manolas postiže autogol za pobjedu Sampdorije.
Svi bh. reprezentativci odigrali su po odličnih 90 minuta, a Zukanović je u sudijskoj nadoknadi zbog odugovlačenja dobio i žuti karton. Ranije je Pjanić požutio u nadoknadi prvog poluvremena.
Juventus je razočarao navijače remijem sa Frosinoneom od 1:1. Zaza je pogodio za prednost „Stare dame“, a bod vrijedan zlata gostima je donio Blanchard u drugoj minuti nadoknade susreta.