Vijesti
Žuta štampa
Bivša članica grupe "Feminnem"
Pamela Ramljak: Sa pjesmom Željka Joksimovića opet bih išla na Eurosong
06.10.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Pamela Ramljak: Sa pjesmom Željka Joksimovića opet bih išla na Eurosong
Pjevačicu Pamelu Ramljak publika pamti kao bivšu članicu grupe “Feminnem”, s kojom je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za Pjesmu Evrovizije. Od tada je prošlo 10 godina, a Pamela, kao i ostale članice ovog, nekada popularnog girl benda, nastavila je sa solo karijerom.
Trenutno je okupirana nastupima s bendom, jer promovira aktuelni prvi album “Prijateljica”.
Novi album
- Imam odličan bend sastavljen od vrhunskih školovanih muzičara, koji me prate na koncertima, gažama i vjenčanjima... Vrlo sam zadovoljna kako je publika doživjela moj prvi album, a presretna sam kada neka od mojih balada bude prvi ples i početak jedne ljubavne priče na vjenčanju – kaže Pamela.
Muziku i tekst za album pisala je sama te je, kako kaže, u njega urezala i srce i dušu.
- U pripremi je novi album, a radit će ga sjajna ekipa iz Beograda - Saša Milošević i Željko Vasić, koji su zaslužni za aktuelni singl "Ispod kože". Također, uskoro opet odlazim do Beograda kako bih snimila novu pjesmu "Vikend", čija je autorica, pored mene, i Antonija Šola – govori ona.
Grandiozna zabava
Razočarana je što BiH i Hrvatska već nekoliko godina ne učestvuju na Evroviziji, jer smatra da se radi o najvećem muzičkom šouu, koji je veoma popularan među publikom.
- Eurosong sam prošle godine gledala na slovenskoj televiziji, jer ni HRT ni BHT nisu prenosili takmičenje. Shvatam da novca nema, ali to, ipak, nije i ne bi smio biti jedini razlog kada ove televizije kupuju programe i prenose manifestacije koje su i skuplje, ali nemaju takvu gledanost kao Evrovizija. Nažalost, još smo opterećeni politikom i načinom glasanja, a ne shvatamo da je nebitno jesi li drugi ili posljednji ako nisi pobijedio – kaže Pamela.
Pored nastupa na Evroviziji 2005. u Kijevu, Pamela je s grupom “Feminnem” branila i boje Hrvatske u Oslu 2010. godine. Ipak, kaže kako bi i treći put stala na evrovizijsku scenu, ali kada bi joj autor pjesme bio isključivo Željko Joksimović.
- Svi oni koji su nekada bili na Evroviziji, ponovo žele biti dio te grandiozne muzičke zabave. Zaista je u pitanju poseban osjećaj, koji svaki put želiš proživiti iznova – kaže Pamela.
Društvene mreže
Pamela je vrlo aktivna na društvenim mrežama, gdje svakodnevno komunicira s fanovima, ali i ostavlja komentare na aktuelna društvena zbivanja.
- S obzirom na to živimo u doba društvenih mreža, to definitivno treba i koristiti. Uz pravu strategiju, možeš sebi donijeti dosta posla, a to nam je, na kraju priče, i svima cilj – ističe Pamela.