Vijesti
Žuta štampa
Eurosong 2016
BHRT povukla aplikaciju za učešće na Eurosongu
10.10.2015. 14:00
Izvor: mojportal.ba
BHRT povukla aplikaciju za učešće na Eurosongu
Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je, u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, povukla svoju aplikaciju za učešće na Eurosongu 2016. godine, s mogućnošću naknadne prijave za učešće na takmičenju za najbolju pjesmu Europe.
Odluka je donesena nakon intenzivnih pregovora sa EBU-om, koji je i ovaj put, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju BHRT-a nastalu zbog drastičnog pada prihoda od RTV takse, BHRT-u omogućio da do kraja oktobra pokuša pronaći sponzore odnosno osigura finansijska sredstva da bi se BiH ponovo vratila na to prestižno takmičenje i dobila mogućnost da se najširem europskom auditoriju predstave potencijali Bosne i Hercegovine.
"Imajući u vidu interese javnosti, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) učinit će do kraja oktobra zajedno sa poslovnim partnerima sve napore da osigura sredstva za učešće BHRT-a na Eurosongu 2016. u Štokholmu. Pozivamo sve zainteresirani da nas kontaktiraju, budu dio projekta ESC 2016 i promoviraju se uz najbolje i najgledanije programe BHRT-a", saopćila je Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT).