Vijesti
Žuta štampa
Jedanaestogodišnjak iz Laktaša oduševio publiku
Radosavljević o gostovanju na Merlinovom koncertu: Dino mi je rekao da sam malo čudo
04.11.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Radosavljević o gostovanju na Merlinovom koncertu: Dino mi je rekao da sam malo čudo
David Radosavljević, jedanaestogodišnjak iz Laktaša, oduševio je publiku na koncertima Dine Merlina 25. jula u Sarajevu te 24. i 25. oktobra u Beogradu, na kojima je bio gost naše muzičke zvijezde. David nije skrivao oduševljenje time što ga je Merlin pozvao na svoje koncerte, jer mu se tako ispunila jedna od najvećih želja.
Idol i uzor
- Dino Merlin je moj idol i uzor. Na koncertima nisam imao tremu, samo uzbuđenje, kako će sve da prođe. Kada sam izašao na scenu na Koševu i kada sam vidio i čuo publiku, bilo je kao u snu - 70.000 ljudi pjevalo je uglas sa mnom, to se ne može riječima opisati. Dino me je pozvao da budem njegov gost i u Beogradu, što sam s radošću prihvatio. Želio sam da budem još bolji nego na Koševu. Želio sam da me na nastupu prati plesačica Lea Gracija Matejić, koja je bila moja podrška u toku takmičenja “Pinkove zvezdice” - govori Radosavljević.
Talentirani dječak dobiva poruke podrške i pohvale kako iz naše zemlje, tako i iz inozemstva.
- Dino me je pohvalio, kao što uvijek i radi. Kad sam bio u Sarajevu, rekao je da probe sa mnom idu brzo i lako te da sam jedno malo čudo. Gledajući Dinu kako radi, naučio sam dosta toga, da se mora svakodnevno vježbati te da se uvijek može biti bolje - iskren je Radosavljević.
On je učestvovao u prvoj sezoni muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice”, gdje je u finalu zauzeo šesto mjesto. Kada su počele potrage za mladim talentima, David je želio da se prijavi pa su ga roditelji doveli na audiciju.
- Prošao sam dvije audicije i ušao u takmičenje. Želio sam da dođem do superfinala i uspio sam. Veliki je uspjeh šesto mjesto koje sam na kraju zauzeo, jer je publika tako glasala - navodi mladi muzičar.
Govori da mu je tokom takmičenja, u čijem su žiriju bili Hari Varešanović, Goca Tržan, Milan Stanković i Leontina, najdraža ipak bila Goca Tržan.
- Nisam se plašio nikoga od članova žirija “Pinkovih zvezdica”, jer su uvijek imali samo pohvale za mene. Bilo je dosta komentara koji su mi ostali u sjećanju. Naprimjer, kada je Hari rekao da bih, kada bi mogao da bira za koga bi radio pjesme, to bio ja te da ima nešto u mom glasu što je jedinstveno - ističe Radosavljević.
Kaže da mu se poslije učešća u ovom takmičenju život mnogo promijenio, jer je postao poznat.
Imam obaveze
- Ali, ja se nisam promijenio. I dalje se družim s drugovima s kojima sam se prije družio. Idem u školu, imam obaveze kao i sva druga djeca, možda malo više, ali mi to ne smeta, jer sve uspijem da uskladim - rekao je Radosavljević.
S obzirom na to da ima 11 godina i da ide u šesti razred, David ističe i da u narednom periodu planira da, prije svega, završi školovanje, i to Muzičku akademiju.
- Planiram i da uporedo snimam pjesme i da i dalje budem prisutan na sceni. Volio bih dijeliti scenu s dosta pjevača i pjevačica, ali i sa Merlinom opet. Želio bih da, zajedno s Dinom, zapjevam pjesmu “Nedostaješ”. Osim njega, koji mi je uzor, ima još pjevača koje volim, poput Harija Varešanovića, Željka Joksimovića. Također, volim da pjevam pjesme Toše Proeskog - govori Radosavljević.
Volim sport
Najveća podrška Davidu su roditelji, brat i prijatelji. Kaže da su oni bili ponosni na njega, ali i da su mu podrška da i dalje radi i napreduje.
- Kažu da, ako želim da budem dobar u nečemu, moram da se trudim te da ne dozvolim da me ponese popularnost, da ostanem prizeman i isti dječak kao i prije takmičenja u “Pinkovim zvezdicama”. U slobodno vrijeme se igram s drugovima, volim sport, treniram karate. Malo sam zapostavio sport zbog obaveza oko takmičenja, ali se nadam da ću to nadoknaditi - iskren je Radosavljević.
Podrška Marku Bošnjaku
S drugarima s kojima je kroz “Pinkove zvezdice” došao do finala, Radosavljević je nastavio da održava kontakt. Imaju zajednička snimanja i nastupe.
- No, kada se ne vidimo po desetak dana, mnogo mi nedostaju, jer smo se mnogo zbližili tokom deset mjeseci i postali prijatelji. Drugu sezonu ovog takmičenja pratim i želim im uspjeh i sreću u nastavku takmičenja, a posebno Marku Bošnjaku iz Prozora - govori David.