Vijesti
Politika
Jerlagić ostao u koaliciji sa SDA zbog nekoliko direktorskih pozicija!
05.11.2015. 12:30
Izvor: Moje Vijesti
Jerlagić ostao u koaliciji sa SDA zbog nekoliko direktorskih pozicija!
Iako je još prije mjesec obećao osnivaču Stranke za BiH Harisu Silajdžiću da će javno obznaniti da ova stranka neće biti dio vladajuće koalicije u Federaciji BiH i da će se povući u opoziciju, predsjednik SBiH Amer Jerlagić to nije učinio ni do danas.

Silajdžić je Jerlagiću, koji je došao kod njega po savjet, rekao da SBiH ne bi trebala ostati u takvoj koaliciji, s obzirom da se ono što je trenutno na djelu ne uklapa u programsku orjentaciju stranke. Jerlagić je tada rekao da će izaći iz koalicije.

Članovi Predsjedništva SBiH Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović, Gradimir Gojer i Dušanka Ivanković su saznali da je i njima, kao i Silajdžiću, Jerlagić prešutio da je udruženo sa potpredsjednikom Besimom Imamovićem i generalnim sekretarom Salemom Halilovićem ušićario od SDA nekoliko pozicija u javnim preduzećima, te tako pristao ostati u vladajućoj koaliciji.

Konkretno, Imamović se uhljebio u JP Elektroprivreda BiH, gdje je direktorsku fotelju za svog bliskog prijatelja dobio i Jerlagić.

Nakon što je Emir Cokoja podnio ostavke na sve stranačke funkcije, zbog neslaganja sa rasipanjem stranačkog novca a pod dirigentskom palicom Halilovića, Stranku za BiH potresaju sada novi problemi.

Nezvanično, Silajdžić će ponovo razgovarati sa Jerlagićem a na insistiranje Belkića i Hadžiahmetović.