Vijesti
Žuta štampa
16. januara nastupa na balu hora "Bečki dječaci"
BUTUROVIĆ Očekuje me najveći izazov u karijeri
06.01.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
BUTUROVIĆ Očekuje me najveći izazov u karijeri
Pred pjevačem Berinom Buturovićem, nakon što je radno zakoračio u novu godinu, novi su poslovni izazovi. Upravo je njemu, naime, ukazana velika čast kada je sa svojim bendom pozvan da nastupi na prvom balu hora "Bečki dječaci", koji će se održati 16. januara.
Čelna imena
- Moram priznati da me očekuje najveći izazov u karijeri. U Beč putujem na poziv direktora hora Džeralda Virta (Gerald Wirth). Pod motom "Muzika ne poznaje granice", svake godine će druga zemlja dobiti priliku da predstavi svoju muzičku kulturu. Velika je privilegija i čast nastupati ispred BiH, koja je već na prvom balu u fokusu. Bal se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Austrije Hajnca Fišera (Heinz Fischer), a prisustvovat će mu brojni ambasadori i ministri Austrije. Ovo je događaj koji će okupiti ne samo čelna imena sa političke i kulturne scene Austrije nego i cijele Evrope - otkriva Buturović.
Pjevač dodaje da mu je zadovoljstvo da na istom događaju nastupi pored virtuoza Edina Karamazova, sopranistice Kaiser i samog hora “Bečki dječaci”.
- Ovo smatram najvećom nagradom za svoj dosadašnji rad, trud i zalaganje. Zadovoljan sam svime što sam postigao, naročito zato što sam dodatno poboljšao kvalitet svojih nastupa. Iza mene je, bez sumnje, godina s najvećim brojem angažmana kako na klupskim nastupima, tako i na privatnim zabavama. Na poslovnom planu ne bih ništa mijenjao i mislim da sve ide svojim tokom - zadovoljno govori pjevač.
Autorski rad
S obzirom na to da je prethodne godine prioritet dao nastupima, Buturović ističe da će se vrlo brzo posvetiti i autorskom radu.
- Istina, prethodna godina bila je veoma aktivna po pitanju nastupa i obaveza na privatnom planu, zbog čega nisam imao vremena da se adekvatno posvetim autorskom radu. No, nakon novogodišnjih nastupa, planiram snimiti novi singl, koji možete očekivati najkasnije na proljeće - kazao je Buturović.
Pjevač je otkrio i šta potajno priželjkuje u 2016. godini…
- Priželjkujem da moja karijera nastavi ići uzlaznom putanjom. S obzirom na to da i sama godina počinje najvažnijim nastupom u mojoj dosadašnjoj karijeri, mogu samo priželjkivati da i ostatak godine bude jednako uspješan. Nadam se da ću naći malo više vremena za sebe i za meni drage ljude - iskren je Buturović.
Ukazano povjerenje
Na pitanje šta smatra svojim najvećim uspjehom, Buturović odgovara:
"Ono što bih izdvojio kao svoj najveći uspjeh je zasigurno zadovoljstvo ljudi koji me pozovu da uveličam neki poseban događaj i povjerenje koje mi time ukazuju. Uvijek dajem sve od sebe da profesionalno odradim svoj dio posla, a njihovi ponovni pozivi najbolji su dokaz moje posvećenosti i dobrog pristupa poslu".