Vijesti
Žuta štampa
Legendarni bh. pjevač oborio rekord posjećenosti u Varaždinu
Uz Merlina u noć ljubavi uplovile hiljade fanova
16.02.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
Uz Merlina u noć ljubavi uplovile hiljade fanova
Velika muzička zvijezda Dino Merlin preksinoć je u rasprodanoj Areni Varaždin u Hrvatskoj održao koncert za pamćenje. Spektakularnom nastupu, koji je počeo malo prije 21 sat, prisustvovao je veliki broj posjetilaca, Merlinovih fanova, koji su ga s nestrpljenjem iščekivali.
Tri bisa
Mjesecima ranije za Čarobnjakov koncert vladao je nezapamćen interes publike, a dokaz toga je činjenica da je na preksinoćnjem nastupu oboren rekord posjećenosti u ovoj dvorani.
Atmosfera je dovedena do usijanja Dininim izlaskom na binu i prvim taktovima "Školjke" te nije popuštala čak ni nakon tri izvedena bisa na kraju koncerta. Hiljade fanova uplovile su u noć ljubavi zajedno sa svojim Čarobnjakom, uz pjesme "Kad čovjek voli ženu", "Laku noć, moja mala barbiko", "Sve dok te bude imalo", "Kad si rekla da me voliš"...
Bh. zvijezda nastavlja niz uspješnih nastupa
Koncertom u Varaždinu bh. zvijezda nastavlja niz izuzetno uspješnih nastupa u Hrvatskoj. Svoju aktuelnu turneju, kojom promovira album "Hotel Nacional", Merlin je započeo 2014. godine u Primoštenu, a zatim su uslijedili rasprodani koncerti u Spaladium areni u Splitu i Dubrovniku, a na koncertima u Vodnjanu i Zagrebu oboreni su svi dotadašnji rekordi posjećenosti.
Koncert u Turskoj
Nakon Varaždina, Merlin i njegov "Hotel Nacional" 27. februara nastupit će u slovenskom Celju, za koji su ulaznice rasprodane čak tri sedmice ranije. Osim toga, za proljeće je planiran Čarobnjakov do sada najveći koncert u Turskoj, koji će se održati 23. aprila u Ora areni u Istanbulu.
Bh. zvijezda 2. aprila u Zenici
Kako doznajemo iz tima Dine Merlina, bh. zvijezda najavila je i prvi koncert u okviru turneje "Hotel Nacional" u Bosni i Hercegovini nakon spektakla koji je prošle godine održan na Koševu, a to će biti 2. aprila u Areni Zenica, dok je naredna stanica "Hotel Nacionala" 9. aprila u Osijeku u Hrvatskoj.
30.000 posjetilaca prisustvovalo je Merlinovom koncertu, koji je 2014. godine održan u Zagrebu