Vijesti
Žuta štampa
Mali jubilej muzičkog festivala
Otvoren konkurs za prijave takmičara na peti New Wave Hadžići Music Fest
10.03.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
Otvoren konkurs za prijave takmičara na peti New Wave Hadžići Music Fest
Jubilarni, peti po redu, New Wave Hadžići Music Fest održat će se u periodu od 29.7. do 6.8. 2016. Ova informacija potvrđena je subotu, 5.marta na KickOFF Eventu održanom u klubu ART u Hadžićima.
Prezadovoljni činjenicom da je u protekle četiri godine učešće na festivalu zatražilo više od stotinu mladih bendova iz cijele države ali i regiona, organizatori su ove godine odlučili dosta ranije krenuti sa pripremama i pratećim događajima vezanim za festival. Prvi od pratećih događaja je KickOFF event koji je održan, a na kojem je zvanično aktivirana aplikacija za prijave takmičara na www.hadzicimusicfest.com, te je predstavljen ovogodišnji program festivala i muzički gosti.
S obzirom na to da ove godine New Wave Hadžići Music Fest obilježava mali jubilej, svoj peti rođendan, organizatori su potvrdili da će headlineri na finalnoj festivalskoj večeri bit će FM JAM ekipa na čelu sa Edom Majkom, Frenkijem i DJ Soul-om.
Pored oficijelnog predstavljanja programa festivala, okupljenima su zasvirali prošlogodišnji pobjednik grupa Republika iz Slavonskog Broda, Jasmin Fajić – Faja i Jam Session band na čelu sa Davorom Ebnerom.
Organizatori su već za početak aprila najavili novi WarmUp event na kojem će nastupiti naš proslavljeni jazz klavijaturista Sinan Alimanović.