Vijesti
Žuta štampa
Eurovisionni
85 posto su šanse da BiH pobijedi na Eurosongu
15.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
85 posto su šanse da BiH pobijedi na Eurosongu
Prema podacima portal Eurovisionni pjesma "Ljubav je.." predstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu nalazi se na vrhu liste favorita, nakon novog sumiranja glasova.
U konkurenciji do sada objavljene tri pjesme, na ovom portalu - Bosna i Hercegovina je ubjedljivo prva sa 85 posto glasova.
Dalal Midhat, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jala miljenici su publike, a ponovo su potisnuli Nickyja Byrnea, predstavnika Irske na drugo mjesto.
Albania je jedan od neočekivanih favorita, i nalazi se na trećem mjestu sa 2 posto glasova, dok je Sergey Lazarev iz Rusije na četvrtoj poziciji.
Predstavnici Bosne i Hercegovine snimili razglednicu za Eurosong
Dalal, Deen, Ana i Jala u nedjelju i ponedjeljak su, za potrebe švedske televizije, snimili razglednicu naše zemlje za Eurosong.
Razglednice, koje predstavljaju uvod u svaki od 43 nastupa prije finala i dva polufinala, sada već tradicionalno se snimaju u zemljama učesnicama na Eurosongu.
Ideja je da predstavnici svake zemlje u što kraćem vremenskom periodu posjete nekoliko atraktivnih lokacija, koje su njima omiljene, kako bi evropska publika što bolje upoznala izvođače, ali i zemlju čije boje brane na Eurosongu.
Dalal, Deen, Ana i Jala su ugostili ekipu švedske televizije na mjestima ranije odabranim u saradnji sa producenatima Eurosonga 2016.
Između ostalog, snimanje je obavljeno i na Žutoj tabiji, mjestu sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo.
Snimanje je proteklo u najboljem raspoloženju, a finalni rezultat će gledaoci širom Evrope vidjeti uoči nastupa naših predstavnika na Eurosongu.
Podsjećamo, ranije obavljenim žrijebom je odlučeno da će BiH nastupiti u prvom polufinalu 61. Takmičenja za pjesmu Evrovizije, koje će biti održano 10. maja u Globen Areni u Štokholmu.