Vijesti
Sport
Sjajni golovi
Pobjeda Zmajeva koja dokazuje da će BiH nedostajati na EURU u Francuskoj!
30.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Pobjeda Zmajeva koja dokazuje da će BiH nedostajati na EURU u Francuskoj!
Da je prava šteta što nogometna reprezentacija BiH neće učestovati na Evropskom prvenstvu ove godine u Francuskoj dokazali smo sinoć u Cirihu igrajući protiv selekcije Švicarske.
Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine na teren je istrčala u najjačem sastavu Asmir Begović - Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac - Edin Višća, Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Senad Lulić - Edin Džeko i Vedad Ibišević.
Iako je riječ o prijateljskoj utakmici Zmajevi su od prve minute zaigrali agresivno a za prve četiri minute izveli smo pet kornera.
Na pogodak se čekalo do 14. minute kada je Zmajeve u vodstvo doveo kapiten Edin Džeko.
Velika podrška s tribina
Inače, prvo poluvrijeme bilo je jedno od najboljih izdanja bh. nogometaša od kako je selektor Meša Baždarević.
U drugom poluvremenu Švicarci su krenuli mnogo otvorenije pa su u prvim minutama drugog dijela igre propustili dvije izgledne prilike za pogodak. No, Miralem Pjanić u 57. minuti fantastičnim slobodnim udarcem povećava vodstvo BiH na 2:0.
Selektor Baždarević u drugom dijelu igre dao je priliku i Mateu Sušiću, Jasminu Buriću, Harisu Duljeviću, Anelu Hadžiću, Edinu Cocaliću i Danijelu Graovcu.
S tribina stadiona Zmajevi su imali veliku podršku, a to je znao i selektor Švicarske Vladimir Petković, rođeni Sarajlija kazavši prije meča da će Švicarska u Cirihu igrati kao gost. Jer, Petković jako dobro zna kakve navijače ima BiH.
Švicarcima je ovaj meč služio kao priprema za Evropsko prvenstvo a igrat će u grupi A zajedno sa domaćinom Francuskom, te Rumunijom i Albanijom.
BiH narednu prijateljsku utakmicu igra 29. maja protiv velike Španije.