Vijesti
Žuta štampa
Bh. kantautorica, kompozitorica i pjevačica priprema spektakularnu noć
MAYA SAR NA TURNEJI Gala koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo 6. maja
19.04.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
MAYA SAR NA TURNEJI Gala koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo 6. maja
Prvi dio bosanskohercegovačke turneje Maye Sar bit će krunisan gala koncertom koji će 6. maja biti održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
Turneja pod nazivom Live in Theatre započela je rasprodanim koncertima u tuzlanskom i banjalučkom Narodnom pozorištu, a 27. aprila turneja će biti nastavljena u Mostaru, koncertom u HD Herceg Stjepan Kosača.
Kantautoricu, kompozitoricu i pjevačicu Mayu Sar na koncertima prati 10-člani ansambl a na svakom konceratu publiku obraduju i posebno odabrani gosti. Za sarajevski koncert, kao završnicu prvog dijela turneje, planirani su također specijalni gosti, muzičari sa kojima je Maya Sar sarađivala u dosadašnjoj karijeri.
- Raduje me što za turneju vlada veliko interesovanje, naročito zbog specifičnog koncepta, koji spaja pop muziku sa kultnim mjestom, kakav je teatar. Koncert u Sarajevu će za mene biti posebno emotivan - izjavila je Maya Sar.
Ulaznice za sarajevski koncert Maye Sar koji će biti održan 6. maja, moći će se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 18. aprila, a blagajna radi svaki radni dan od 9.00 do 11.30 i od 15.30 do 19.30.