Vijesti
Politika
Sarajevo
Danas zasjeda Predstavnički dom Federalnog parlamenta
20.04.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Danas zasjeda Predstavnički dom Federalnog parlamenta
Predstavnički dom Federalnog parlamenta trebao bi danas na sjednici razmatrati izmjene više federalnih zakona - o upravljanju otpadom, igrama na sreću, transplataciji organa i tkiva u svrhu liječenja te o izmirivanju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH.
Predviđeno je također izjašnjavanje o predloženim zakonima o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u FBiH, o nedopuštenom oglašavanju te o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji.
U nacrtu je predložen zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i odluke o davanju saglasnosti na plan ovogodišnjeg rada Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.
Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period 02.06.-31.12.2015. godine, potom o prošlogodišnjem radu Vlade FBiH te izvršenju programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH.
Izvještaj o prošlogodišnjem radu Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom također je u najavljenom dnevnom redu.