Vijesti
Sport
Edis Mulalić
Otjeran sam kao da sam klošar
09.05.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Otjeran sam kao da sam klošar
Fudbalski klub Željezničar otpustio je večeras šefa stručnog štaba Edisa Mulalića i njegov stručni štab. Mora se reći, odluka je bila potpuno neočekivana. Kolo prije kraja, klub i dalje ima teoretske šanse za plasman u Evropu, ali otkazi se u ovim fazama takmičenja tako rijetko dobivaju i daju.
Na Grbavici su ipak mislili drukčije. Mulalić je otkaz dobio kao i neki njegovi prethodnici – preko medija. Ne tako davno, na identičan način klub je napustio Dino Đurbuzović. Novinari su mu saopćili otkaz.
''Novinari su mi javili da sam otpušten. Da se razumijemo, ja još uvijek nisam svjestan šta su uradili. Ovako, putem telefona. Niko mi ništa nije rekao, nisam mogao ni slutiti, svoj posao smo radili vatreno, davali smo više nego što možemo. Ne mogu vjerovati da su me otpustili na ovakav način'', kazao je Mulalić za N1.
On je dodao niko ne zaslužuje ovakav tretman. Sramota je, kazao je, da neko ko je u klubu duže od 30 godina bez trunke poštovanja bude naprosto otjeran s radnog mjesta.
''Kao da sam klošar, kao da sam neko s ulice, ne mogu opisati koliko mi je krivo, zašto baš ovako...'', zapitao se razočarani bivši šef struke Plavih.
Priznao je da i on ima komentare na sve što se dešavalo otkako je na trenerskoj poziciji.
''Imat ću šta reći vjerujte, neće na ovome ostati. S ekipom sam napravio sve što sam mogao, znate i sami u kakvoj smo poziciji bili kad sam preuzeo tim, na kraju smo zamalo izašli u Evropu. Pogledajte rezultate, oni stoje iza nas. Ne znam, ovo je za mene potpuna katastrofa'', zaključio je Mulalić.