Vijesti
Sport
Pred meč sa Špancima
Reprezentativci BiH okupit će se 26. maja u St. Gallenu
18.05.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Reprezentativci BiH okupit će se 26. maja u St. Gallenu
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se u četvrtak, 26. maja, u švicarskom St. Gallenu, gdje će tri dana kasnije igrati prijateljsku utakmicu sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom.
"Naši igrači će se okupiti 26. maja u St. Gallenu. U Švicarskoj će odraditi nekoliko treninga. Širi spisak reprezentativaca objavit ću u četvrtak ili petak. Vjerovatnije u petak, jer u četvrtak stižem u Sarajevo, pa ćemo vidjeti kakvi ćemo biti sa vremenom tog dana“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Baždarević, potvrdivši još jednom rečeno u prošloj sedmici:
"Za utakmicu sa Špancima i Kirin kup na kojem nastupamo od 3. do 7. juna u Japanu pozvat ću više igrača nego li je uobičajeno. Vidjet ćemo još ko će ići u Japan. Kako sam vam rekao i prošle sedmice protiv Španije ćemo igrati u najjačem sastavu, a ko će putovati u Japan još ćemo vidjeti. Sigurno je da će priliku dobiti nekoliko igrača koji kucaju na vrata 'A' tima“.
Test meč sa trostrukim i aktuelnim prvakom Evrope BiH će igrat na stadionu AFG Areni u St. Gallenu 29. maja sa početkom u 18 sati. Na turniru u Japanu pored bh. nacionalnog tima nastupit će Danska, Bugarska i zemlja domaćin. BiH će u polufinalu turnira igrati 3. juna protiv Danske.