Vijesti
Svijet
Bliski susret
Turski piloti: Upravo nas je preletio NLO iznad Istanbula!
25.05.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Turski piloti: Upravo nas je preletio NLO iznad Istanbula!
Dvojica pilota turskog putničkog aviona imala su tokom leta u četvrtak u 11.30 bliski susret s NLO-om, izvijestio je jedan od najvećih turskih dnevnih listova Hürriyet
"Neidentificirani objekt sa zelenim svjetlima preletio je između 600 i 900 metara iznad nas. Nakon toga je iznenada nestao. Pretpostavljamo da je to bio NLO", javili su tom prilikom piloti kontroli leta.
U tim trenucima putnički avion se približavao istanbulskom aerodromu "Atatürk" i lagano je ponirao, te je u trenutku susreta s NLO-om bio na visini od otprilike 5000 metara.
Sletio je bez ikakvih problema pola sata poslije toga. Bila je riječ o redovnom putničkom letu od mediteranskog turističkog centra Bodrum prema Istanbulu.
Opća uprava državnih aerodroma u Turskoj priopćila je da su njeni službenici provjerili sve radarske zapise iz tih trenutaka, ali da u tom trenutku na tom dijelu neba osim tog putničkog aviona nisu zabilježili nikakav drugi objekt na nebu, prenosi Express.hr.
Nekolicina bulevarskih dnevnika po EU povodom ove vijesti primijetila je da se tog istog dana, sat kasnije i 800 kilometara dalje, u Mediteran srušio egipatski putnički avion sa 66 putnika i članova posade.