Vijesti
Žuta štampa
Od 14.7. do 16.7.2016.
Prvi Tattoo Gathering Sarajevo: Tri dana tetoviranja, druženja i razmjenjivanja ideja
30.05.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Prvi Tattoo Gathering Sarajevo: Tri dana tetoviranja, druženja i razmjenjivanja ideja
Od 14.7. do 16.7.2016. ispred Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch/Zetra u Sarajevu u sklopu Konzum Sarajevo Beer Festivala održat će se prvi Tattoo Gathering u BiH, kojeg organizira tattoo and piercing studio Mustre & Šare iz Sarajeva.
Cilj ove mini konvencije je da okupi tattoo artiste različitih stilova i kreativnih ideja, kako bi kroz razmjenu znanja i iskustva doprinijeli razvoju tattoo lifestylea, te da široj publici predstavi tetoviranje i piercing kao jedan vid umjetnosti i dodatno ih upoznati sa tattoo kulturom iz različitih dijelova naše zemlje.
U toku tri dana gatheringa posjetitelji i posjetiteljke će imati priliku družiti se sa renomiranim tattoo artistima iz cijele BiH. Kroz dnevne sadržaje organizirat će se seminari i razna takmičenja.
Svaki od tih dana ćete se moći družiti sa mnogim ljudima koji su svoj život posvetili ovoj umjetnosti, nešto naučiti od njih, a možda čak i uraditi neku tetovažu/piercing.
Dodjeljivat će se nagrade za najbolju tetovažu u određenom stilu, urađenu tog istog dana, u čemu će sigurno mnogi posjetitelji uživati, a nakon toga će se održati takmičenje za najbolji crtež.
Ukoliko imate više od 18 godina možete se pridružiti tattoo gatheringu i izabrati neki od različitih stilova i motiva koje će ponuditi naši tattoo artisti. Više o tattoo artistima pogledajte na oficijelnoj stranici Tattoo Gathering.
Svoje mjesto na ovom okupljanju možete rezervirati već danas.