Vijesti
Žuta štampa
Veliko interesovanje za koncert Bijelog dugmeta: U Tuzlu dolaze gosti iz Njemačke, Švedske, Danske...
02.06.2016. 12:00
Izvor: klix.ba
Veliko interesovanje za koncert Bijelog dugmeta: U Tuzlu dolaze gosti iz Njemačke, Švedske, Danske...
Jedna od najpoznatijih rock grupa s naših prostora Bijelo dugme na Gradskom stadionu Tušanj 4. juna ove godine upriličit će koncert u okviru turneje pod motom "Ko ne poludi, taj nije normalan". Producent koncerta Fikret Vukalić Fantom za Klix.ba kaže da se pripreme za spektakl privode kraju, a dosadašnje interesovanje publike premašilo je očekivanja organizatora.
Prema procjenama, na tuzlanskom Tušnju očekuje se dolazak blizu 30.000 fanova. Do danas su, ističe naš sagovornik, u Tuzlu najavljeni organizovani dolasci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Švedske, Švicarske i Danske.
"Nevjerovatno interesovanje vlada za koncert u Tuzli, odnosno za koncert u gradu ljubavi, kulture i rock and rolla. Ulaznice kupuju pripadnici svih generacija, a naša očekivanja su već premašena. To će biti jedan spektakl koji će trajati nekoliko sati, a mi se nadamo da ćemo cjelokupnim programom opravdati očekivanja posjetitelja", istakao je Vukalić.
Goran Bregović Brega, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa na Tušnju će nastupiti uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane koji će osigurati vrhunsku muzičku poslasticu za za sve prisutne.
Spektakl kojim ova grupa proslavlja 40 godina od osnivanja upotpunit će i nastupi bendova The Last Location, Kontrast i Divan.
Grupa Bijelo dugme, uz koju su odrasle brojne generacije, osnovana je 1974. godine u Sarajevu, a u Breginim, Tifinim i Alenovim izvedbama u narednoj godini trebala bi uživati i publika u Sarajevu te Banjoj Luci.