Vijesti
Svijet
Njemačka
Počelo suđenje monstrumu koji je silovao i ubio dječaka iz BiH
16.06.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Počelo suđenje monstrumu koji je silovao i ubio dječaka iz BiH
Počelo je suđenje njemačkom zaštitaru Silviu Schulzu koji se sumnjiči da je ubio dvoje djece, četverogodišnjeg dječaka iz Bosne i Hercegovine Muhameda Januzija, i šestogodišnjeg Eliasa iz Njemačke.
Prema optužnici 33-godišnji zaštitar Silvio Schulz je radio na osiguranju u Potsdamu i prošle godine je oteo dva dječaka, te ih seksualno zlostavljao i ubio, a cijeli slučaj je šokirao Njemačku, prenosi AFP.
Schulz je na suđenje došao sa kapuljačom na glavi, a lice je sakrivao papirima. Suđenju također prisustvuju i članovi porodica ubijenih dječaka. Ukoliko ga proglase krivim, Schulz bi mogao dobiti kaznu doživotnog zatvora.
Podsjećamo, Schulz je uhapšen u oktobru prošle godine nakon što ga je identifikovala njegova majka na sigurnosnim kamerama koje je objavila policija.
Nakon hapšenja policiji je priznao kako je oteo i zlostavljao Muhameda, da bi ga na kraju i zadavio sa kaišom, a priznao je ubistvo i Eliasa.
Tužitelji su naveli kako je Schulz oteo Eliasa u Potsdamu u julu 2015. godine, a početkom oktobra prošle godine oteo je i Muhameda.