Vijesti
Svijet
Trump 'bocnuo' Hillary Clinton zbog navodnog događaja u BiH
23.06.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Trump 'bocnuo' Hillary Clinton zbog navodnog događaja u BiH
Kandidat republikanaca za predsjedničku nominaciju Donald Trump u svom govoru ponovo je napao kandidatkinju demokrata za predsjednika SAD-a Hillary Clinton.
Ovaj put zbog navodnog događaja u Bosni i Hercegovini '90-tih godina.
Trump je Clinton nazvao "lažljivicom svjetske klase" zbog događaja iz 1996. godine. Naime, Clinton je u nekoliko navrata ustvrdila da je na Sarajevski aerodrom te 1996. godine sletjela pod snajperskom vatrom.
"Sjećam se da smo sletjeli pod snajperskom vatrom", kazala je Clinton 2008. godine na Univerzitetu George Washington.
Tada je bila u utrci za predsjedničku nominaciju demokrata. Protivnik joj je bio senator Barack Obama.
"Trebao je biti neki doček na aerodromu, ali umjesto toga trčali smo pognutih glava prema vozilima kako bismo došli do baze", dodala je ona tada.
Trump je ovaj navodni događaj opisao kao "lažnjak".
"Ispostavilo se da su napad izvršile djevojke koje su joj pružile cvijeće...Na kraju krajeva, to je bila totalna laž", poručio je Trump.
Clinton je priznala da je napravila "lapsus" ubrzo nakon što je govorila o samom događaju odgovarajući na optužbe ljudi koji su radili kampanju za Baracka Obamu.
Video sa Sarajevskog aerodroma pokazuje Clinton kako mirno izlazi iz aviona Air Force sa svojom kćerkom Chelsea. Tada je razgovarala sa nekoliko zvaničnika među kojima je i osmogodišnja djevojčica, piše CNN.