Vijesti
Žuta štampa
Goraždanka pobjednica šoua "Neki novi klinci"
DŽEJLA RAMOVIĆ: Svi su ponosni na mene
29.06.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
DŽEJLA RAMOVIĆ: Svi su ponosni na mene
Džejla Ramović, četrnaestogodišnja djevojčica iz Goražda, pobjednica je prve sezone muzičkog takmičenja "Neki novi klinci", koje se odvijalo pod okriljem „Grand produkcije“, a kod nas emitiralo na OBN-u. Veliko finale održano je u nedjelju navečer u Beogradu, a Džejla je dobila najveću podršku gledalaca jer su oni svojim glasanjem odlučivali o najboljem takmičaru.
Nakon proglašenja pobjednika, porodica Ramović se zaputila u Goražde, gdje su ih u ranim jutarnjim satima dočekali sugrađani s transparentima koji su željeli čestitati pobjednici i fotografirati se s njom.
- Još nisam svjesna da sam pobijedila, a uzbuđenje je veliko. Velika je to stvar i prezadovoljna sam. Potajno sam se nadala pobjedi, ali, s obzirom na konkurenciju, ništa nije bilo sigurno – kazala je Džejla dan nakon završetka ovog muzičkog takmičenja.
Dodaje da su česta putovanja Goražde – Beograd bila naporna, ali kad se radi ono što se voli ništa nije teško.
-Svi moji drugovi su sretni zbog mog uspjeha i bili su veoma ponosni na mene – kazala je Ramović.
Džejlina porodica broji pet članova, osim nje, tu su majka, otac i dvije sestre. Završila je 8. razred Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“ i 5. razred Osnovne muzičke škole „Avdo Smajlović“ odličnim uspjehom, zbog čega su njeni roditelji veoma ponosni.
Edita Ramović, Džejlina majka, dan nakon velike pobjede istakla je da se cijela porodica odmah vratila svakodnevnim obavezama i aktivnostima, a potajno se nadala kćerkinoj pobjedi.
- Bila bih neiskrena kad bih rekla da nisam očekivala pobjedu jer znam Džejline kvalitete. Bilo je mnogo talentirane djece, a Džejla je bila sretnica koja je dobila najviše glasova - navodi Ramović.
Ona je imala podršku navijača i u studiju koji su organizirano odlazili u Beograd da podrže svoju sugrađanku. Tokom finalne večeri, kandidati su se predstavljali u tri navrata, a Džejla je svaki put pjevala neku od evrovizijskih pjesama.
Gledaoci ispred malih ekrana nisu mogli ne primijetiti da se tokom večeri Džejla otežano kreće, što je posljedica povrede koljena. Naime, djevojčica već godinu ima povrijeđen meniskus te je u januaru trebala imati operaciju koja je prolongirana zbog takmičenja.
- Nedavno se desila i jedna nezgoda, potrčala je na stadionu gdje su djeca igrala košarku te joj je „iskočilo“ koljeno i pokidali ligamenti. Na finale je morala doći na štakama, ali je izdržala do kraja. Zato sam sve vrijeme plakala. Sad joj slijede terapije, a zahvat saniranja te nezgode morat ćemo zakazati ponovo – govori Ramović.
Neće pjevati po kafanama
Želja majke i cijele porodice je da se Džejla nastavi baviti muzikom. Kao pobjednica, od „Granda“ je dobila dvije pjesme.
- Želimo da Džejla bude pjevačica regionalnog kalibra, ugledajući se na karijeru Kaliopi i Dine Merlina koji pjevaju koncerte, a ne muzičara koji pjevaju u kafani. Čelnici „Granda“ je nikad neće uvjetovati nečim što bi dovelo do toga da ona zapostavi školu, svoje obaveze i državu. Od srca su je prihvatili, tako da nemam riječi za te ljude – kazala je Edita Ramović.