Vijesti
Politika
Milorad Dodik
Inzku je bolje da ućuti
13.07.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Inzku je bolje da ućuti
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da tvrdnja visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da je negiranjem genocida u Srebrenici odabrao "civilizacijski mrak", upravo potvrda civilizacijskog mraka u kojem Inzko 21 godinu nakon završetka rata u BiH obavlja posao protektora bez ikakve odgovornosti, a nerijetko i neizabranog lokalnog političara koji sebi daje za pravo da komentariše sve i svašta.
"Nije njegovo da komentariše moje izjave i stvari koje ne poznaje, a najmanje da se stavlja u ulogu portparola Bakira Izetbegovića. Zato mu je bolje da ućuti", rekao je Dodik.
Dodik je ocijenio da je civilizacijski mrak to što Inzko, i ne samo Inzko, žrtve dijeli po etničkom principu, i u maniru nekih bošnjačkih političara svakog 11. jula proliva političke suze.
"Ako se zaista zalaže za civilizacijske vrijednosti iza kojih se sakriva, pitam gospodina Inzka zašto nije došao na pomen srpskim žrtvama u Bratunac, ili to za njega nisu žrtve", upitao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.