Vijesti
Žuta štampa
14.-16. juli
'Sarajevo Beer Festival' prerastao u respektabilan festival
13.07.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
'Sarajevo Beer Festival' prerastao u respektabilan festival
Peti Konzum Sarajevo Beer Festival bit će održan od 14. do 16. jula na parkingu Olimpijske dvorane Zetra.
- Festival je za veoma kratak period od samo pet godina, prerastao u respektabilan festival u regionu - rekla je danas na pres-konferenciji glasnogovornica Festivala Mirela Franković.
Najavila je da će Festival sadržavati brojne zabavne sadržaje jer su se organizatori potrudili da povodom 5. rođendana Festivala naprave dobru trodnevnu zabavu.
Franković je podsjetila da je Prvi Sarajevo Beer Festival bio održan u "Metalcu" na kojem je učestvovalo četiri benda, dok će na ovogodišnjim nastupiti devet bendova, što znači da će svake večeri biti održana tri koncerta.
Iz Festivala su ponosni na još jednu činjenicu, a to je da za 5. rođendan prvi put imaju institucionalnu podršku.
- Ministarstvo kulture i sporta KS-a, s ministrom Mirvadom Kurićem na čelu, podržalo je "Sarajevo Beer Festival" te će stoga biti predstavljeni i mladi domaći demo bendovi - navela je Franković i dodala da je jedan demo bend iz Ljubuškog, a druga dva iz Sarajeva.
Još jedna bitna stvar za posjetioce je društvena odgovornost MUPKS-a, koji s organizatorima Festivala rade zajednički na promociji kampanje "Ne vozi, ako si pio".
Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Irfan Nefić kazao je na pres-konferenciji da je Uprava policije angažirana na Festivalu, koji će i osiguravati, ali će i promovirati pozitivna kretanja u općoj sigurnosti, a posebno u sigurnosti saobraćaja.
- Svjesni smo da će posjetioci Festivala konzumirati alkohol, i zato smo se angažirali da bismo uticali na one koji su konzumirali alkohol, da ne voze - istakao je Nefić te apelirao na sve učesnike saobraćaja da poštuju propise i zakone, napominjući da se to posebno odnosi na vozače, ali i na pješake, koji su najugroženija kategorija u saobraćaju.
Posjetioci će imati priliku da konzumiraju neke od luksuznih vrsta piva u Premium Pubu, a još jedna novina koju su organizatori pripremili s Tattoo studiom "Mustre i Šare" iz Sarajeva je to da će u okviru Festivala prvi put biti organiziran "Tattoo Gathering" ("Tattoo okupljanje").
PR "Tattoo Gatheringa" Petar Josip Bevanda kazao je da će se na Festivalu predstaviti, osim inostranih, i bh. tattoo majstori iz Zenice, Banje Luke, Sarajeva i Tuzle.
Cilj im je, kaže, poslati poruku da je tetoviranje jedan vid umjetnosti, tako da se svi zainteresirani mogu prijaviti za tetoviranje tokom tri dana Festivala te napomenuo da su termini već prilično popunjeni, ali da je ostalo još mjesta.
Bendovi koji će nastupiti na Festivalu su: "Bolero", "Prljavo kazalište", "Zoster", "Pips Chips & Video Clips", "Električni orgazam", "S.A.R.S.", "Sassja", "Psihomodo Pop" i "Kultur Shock".