Vijesti
Politika
Počeo sastanak Izetbegovića, Čovića i Radončića
23.08.2016. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Počeo sastanak Izetbegovića, Čovića i Radončića
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić stigao je u zgradu Predsjedništva BiH gdje će održati sastanak s drugom dvojicom koalicionih partnera, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem.

Na sastanku će biti riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i svim otvorenim pitanjima među koalicionim partnerima.

08:06 - Danas sastanak Izetbegovića, Radončića i Čovića u Sarajevu

Lideri SDA, SBB-a i HDZ-a, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović danas će održati zajednički sastanak.

Kako je potvrđeno, nakon sastanka lidera trebale bi se sastati i visoke delegacije stranaka koje učestvuju u vlasti na federalnom nivou.

Sastanak će biti održan u Predsjedništvu BiH.

Podsjetimo, Radončić se prije nekoliko dana susreo sa Čovićem kod Mostara gdje su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, posebno u Federaciji BiH.

Lider Saveza za bolju budućnost najavio je održavanje sastanka sa Izetbegovićem.

Odnosi između koalicionih partnera SDA i HDZ-a uzdrmani su zbog zakona o kladionicama, ali i razgovora Izetbegovića sa Miloradom Dodikom o mehanizmu koordinacije s kojim se Čović tada nikako nije složio.

Učesnici su uvjereni da će sastanak, koji će se nakon dužeg vremena održati u državnim institucijama, stabilizirati vlast u FBiH.

Podsjećamo, jučer je održan sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost u prostorijama Avaz Twist Towera.