Vijesti
Sport
Zenica
Grupa navijača Čelika predlaže 'bojkotovanje bojkota' protiv Željezničara
26.08.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Grupa navijača Čelika predlaže 'bojkotovanje bojkota' protiv Željezničara
Jedna navijačka grupa "Robijaša", iz zeničkog naselja Blatuša, izgubila je strpljenje zbog nejasne situacije oko bojkota domaćih utakmica NK Čelika i oglasila se plakatima kojima poziva da se za subotnju utakmicu protiv sarajevskog Željezničara, ova navijačka grupa, ipak, okupi na južnoj tribini stadiona Bilino polje i navijaju za crveno-crne.
Prema informacijama sa društvenih mreža moglo bi se zaista dogoditi da dođe do ovog iznenadnog "bojkotovanja bojkota" ponajviše zbog neprimjernog ponašanja igrača, trenera i navijača gostujuće ekipe tokom prošlosezonskog gostovanja na Bilinom polju, kada je bilo nesportskih scena na terenu i gledalištu.
Da li će doći do dogovora da se 'jug' Bilinog polja u subotu napokon napuni, i da navijači pomognu da se prebrodi najveća igračka kriza u redovima Zeničana bit će poznato u subotu, kada počne meč između Čelika i Željezničara.
Domaćini će na teren istrčati bez nekoliko prvotimaca i njihovim zamjenama bi itekako dobro došla podrška sa najjače tribine stadiona Bilino polje - sa Robijaškog 'juga'.