Vijesti
Žuta štampa
Svi u Zetru 13.oktobra: Marko Bošnjak otvara četverosatno druženje sa zvijezdama!
11.10.2016. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Svi u Zetru 13.oktobra: Marko Bošnjak otvara četverosatno druženje sa zvijezdama!
Sjećate li se Marka Bošnjaka, dječaka iz Prozora koji je svakim nastupom u „Pinkovim zvezdicama“, a posebno kada je interpretirao „Što te nema“, veliki hit Jadranke Stojaković, rasplakao region? Ovaj 12-godišnjak , pobjednik regionalnog dječijeg takmičenja, otvorit će „Express i ja“, manifestaciju koja se 13. Oktobra održava u dvorani Zetra.

Marko je jedan od nekoliko mladih, talentiranih pjevača koji će se pojaviti na proslavi godišnjice grupacije Avaz i 800. Broja magazina „Express“. Na takav način i mlađim pjevačima pružamo priliku da se afirmiraju i zapjevaju u Zetri što je i za one iskusnije uvijek bilo izazovno.



A, do „Express i ja“ ostalo je još samo nekoliko dana! One koji tu večeri budu u Zetri očekuje veliki spektakl. Na sceni će se smjenjivati velika estradna imena poput Halida Bešlića, Šabana Šaulića, Hanke Paldum, Lepe Brene, Miroslava Ilića, Zorice Brunclik, Harisa Džinovića, Šerifa Konjevića, Željka Samardžića, Harija Varešanovića, Saše Kovačevića, Goce Tržan, Jelene Rozge, Selme Bajrami, Elvire Rahić.

Svojim pjesmama publiku će zagrijati i: Enes Begović, Nihad Alibegović, Mile Kitić, Halid Muslimović, Aco Pejović, Duško Kuliš, Rada Manojlović, Amel Ćurić, Haris Berković, Amar Jašarspahić Gile, Emir Đulović, Ibro Bublin, Denial Ahmetović, Adis Škaljo...

Nekoliko pjevača priprema zanimljive scenske nastupe. Jedan od onih o kojem će se sigurno dugo pričati je dio kada se na sceni pojavi Lepa Brena. Najpoznatija pjevačica bivše Jugoslavije već mjesec dana priprema se za nastup u Zetri. Jer, kako reče Brena, nagrada koju će dobiti u Sarajevu je prva takve vrste u njenoj decenijskoj karijeri.



-Radujem se dolasku u Sarajevo, nastupu u Zetri. Publici obećavam nesvakidašnji šouu. To je za mene nešto posebno pa zato neka ne iznenađuje što se tako dugo pripremam za dolazak na „Express i ja“ – uzbuđena je Brena.

Halid Bešlić će uz orkestar Miše Mijatovića koji prati sve pjevače, otpjevati nekoliko pjesama. Sjetit ćemo se svi „Prvog poljupca“, „Jeseni“, ali i kako je biti „Zanesen ljepotom“.



-Sa Avazom sam uvijek imao dobru saradnju i drago mi je što sam jedan od pjevača koji će sa publikom u Zetri proslaviti vaš zanačaj jubilej – izjavio je Bešlić.

Sa Šabanom Šaulićem dolazi i filmska ekipa jer će za vrijeme njegovog nastupa snimati dio dokumentarnog filma koji govori o njegovom životu i radu.



-Veliku nagradu treba proslaviti, a učinit ću to sa publikom i kolegama u Zetri. Vjerujem da će to biti najbolji koncert na Balkanu – iskren je Šaulić.

Hanku Paldum je ova manifestacija vratila u lijepa vremena.

-Nekada, prije 30 godina, tako smo se u velikom broju okupljali na jednom mjestu. Sretna sam što će tako biti 13. oktobra poslije dugo, dugo godina – oduševljena je Paldum.

-Svaka nagrada je lijepa, posebno ona koja dolazi od bosanske publike. Drugačije je dobiti nagradu koju ti je publika dodijelila, nego onu koju dobiješ od nekog organizatora. Zato je i ova manifestacija i po tome puno zanimljivija, drugačija i bolja – rekao nam je Haris Džinović.



Enes Begović je te večeri, između ostalih, otpjevati svoj veliki hit „Lijepa je“!

-Bit će to jedna lijepa muzička večer. Drago mi je da sam dio te manifestacije i siguran da će Zetra biti puna. I ovom prilikom pozivam sve one koji nisu da odmah kupe ulaznice – kaže popularni Visočak.

Te večeri ćemo se sjetiti doaena sevdaha, pop muzike, ali i onih koji i danas na svoj način afirmiraju muziku, mlade talente.

Publiku u Zetri čekaju još mnoga iznenađenja, a muzičkim zvijezdama pridružit će se i ugledne ličnosti iz svih sfera javnog života BiH i regiona. Za njih je pripremljen poseban VIP prostor, do kojeg će prodefilirati crvenim tepihom. Manifestacija će početi tačno u 20 sati, a sat ranije crvenim tepihom prošetat će najveće muzičke zvijezde, prijatelji „Avaza“, gosti i visoke zvanice.

U Sarajevu nakon koncerta vanredno radi gradski saobraćaj

Posebno iznenađenje stiže i za Sarajlije. "Avaz" je u saradnji s GRAS-om organizirao da 13. oktobra, nakon koncerta, vanredno radi gradski saobraćaj, koji će građane glavnog grada i njihove goste sigurno prevoziti do domova.

Interesovanje za „Express i ja“ je veliko. Cijene ulaznica su 10 KM za parter, 20 KM za parter sjedenje, 20 KM za fan pit, 15 KM za tribine A i E, 20 KM za tribine B i B1, D i D1, 30 KM za VIP-C, C1 i C2, 50 KM za VIP-BS/D i 50 KM VIP-Exclusive.